Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 21 Şubat 2013, Perşembe 08:59 tarihinde eklendi. 1142 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de “ilke odaklı” toplantı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçtiğimiz akşam yapılan toplantıda, yerel seçimlerle ilgili aday gösterilmesi konusu gündeme getirildi.
CHP’de “ilke odaklı” toplantı
Ömer MUTLU - Yapılan toplantıda, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde adayların, Ankara tarafından değil, kendileri tarafından karar verilmesi görüşünde birleştiler.
Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, “Siyasetin içinde olan herkesin bir hedefi vardır. Kimisi bakan, kimisi başkan kimisi de başbakan olmak ister. Bazıları da delege olup bu kişileri belirlemek isterler. Bunun aksini düşünmek eşyanın tabiatına aykırıdır. Ancak biz şunu biliyoruz, CHP içinde siyaset yapan kişiler talip oldukları her vazifeyi başarıyla yapabilecek düzeydedirler. Partimizin ülke genelindeki performansı düşük olduğu zamanlarda dahi Lüleburgaz CHP her zaman istikrarını korumuş her seçimde çıtayı biraz daha üste çıkarmayı başarabilmiştir. Bunun anlamı genel merkezimizin önderliği olmasa da dahi Lüleburgaz CHP’nin önder olması her defasında Türkiye’ye örnek olabilmesidir” ifadeleri kullanıldı.
Toplantının kişi değil ilke odaklığı olduğu belirten açıklamada, “Önümüzdeki seçimlerde adayların hangi yöntemle belirleneceğine Ankara değil biz karar verelim. Çünkü Lüleburgaz CHP bu konuda rüştünü defalarca ispatlamıştır. Önümüzdeki seçimlerde adayların hangi yöntemle belirleneceğine Ankara, Kırklareli değil biz karar verelim” gündem maddesiyle toplanan CHP toplantısına katılım oldukça yüksekti. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber CHP’deki birlik ve beraberlik gözlerden kaçmadı.
Toplantıya, CHP Kırklareli eski Milletvekili Tansel Barış ve ilçe başkanı Turabi Kayan meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve delegasyonun katıldı.
Toplantıda ön seçim ile adayların belirlenmesi kararı çıktı. Önümüzdeki hafta toplantının ikincisi düzenlenip sonrası Lüleburgaz ilçe örgütü olarak 4 otobüs ile CHP genel merkezine ve TBMM’de grup toplantısına katılma kararının alındı.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek