Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 22 Eylül 2021, Çarşamba 09:27 tarihinde eklendi. 514 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Öğretmene Şiddete Hayır!

Türk Eğitim Sen, Eğitim-Sen, Eğitim İş ve Eğitim Bir Sen’in Lüleburgaz temsilcilikleri tarafından 20 Eylül 2021 Pazartesi günü basın açıklaması yapılarak Şehit Pilot İbrahim Gerçek İlk ve Ortaokulu Müdürü Sibel Doğan’ın bir veli tarafından uğradığı şiddet eylemi kınandı.
Öğretmene Şiddete Hayır!  

TOKİ’de bulunan Şehit Pilot İbrahim Gerçek İlk ve Ortaokulu Müdürü Sibel Doğan, geçtiğimiz günlerde bir öğrenci velisinin fiziksel şiddete maruz kalmıştı. Lüleburgaz’da bulunan 4 eğitim sendikası birlik olarak 20 Eylül 2021 Pazartesi günü 17.30’da Üçgen Park’ta basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasına sendikalara bağlı öğretmenlerin yanı sıra, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve siyasi parti temsilcileri de katılım göstererek destek verdi. Basın açıklamasını TEK Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenlerinden Serpil Aksüt okudu.

4 sendikanın ortak bildirisinde şu ifadelere yer verildi; “Kırklareli Lüleburgaz ilçesinde TOKİ, Şehit Pilot İbrahim Gerçek İlk ve Ortaokulu Müdürü Değerli Meslektaşımız Sibel DOĞAN Bir veli tarafından hem sözlü hem de fiziksel saldırıya uğramış ve darp edilmiştir. Asıl amaçlarından biri de insana Tüm varlıkları sevmeyi. aşılamak olan eğitim ve eğitimcilerin öldürücü saldırıların hedefi olması şiddetin sınırlarının hangi boyutlara vardığını bizlere göstermektedir. Bu darp ve saldırı, çocuklarımızın, gençliğimizin ,müfredat ağırlıklı olan eğitim Sistemimizin ,genel anlamda insan hayatı ve toplumsal değerlerimizin erezyonuna, işaret eden elim ve ibretlik olaylardan sadece biridir. Üzüntümüz kaygımız ,korkumuz odur ki gerekli tedbirler alınmaz ise bu saldırılar darplar hatta ölümler son olmayacaktır. Gün geçmiyor ki okullarımızda şiddete uğrayan bir öğretmen haberi ile karşılaşmayalım. Her seferinde bu son olsun diyoruz. Ama şiddete başvuranların, yargılanma sonucunda; hiçbir ceza almadığı veya göstermelik sadece kağıt üzerinde kalan traji komik yaptırımlara maruz kaldığı gerçeği de gün gibi orta da dururken, bu tip olayların, mı söylemek için kahin olmaya da gerek yoktur.

Yetkilileri temennilerin ötesinde bir şey yapmaya davet ediyoruz. Bunu geçmişte Gebze’de Ödemiş’teTunceli'de, Batman'da ve Yalova da yaşadık.Öğretmen ve öğrencilerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki öğretmenlerimiz şiddete armuz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin aydınlık yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Bunun vebali de hepinizindir. Bizler sadece öğretmen değiliz. Bizler de birilerinin annesi, babası, kardeşi ve çocuklarıyız.

Böyle tehlikeli durumların tekrardan yaşanmaması ve buna başvuran insanların toplumdan ayıklanması için kesinlikle ve acilen hukuk sisteminde ciddi değişiklikler yapılmalıdır. Öğretmenlerin de, devletin birer temsilcisi olduğu unutulmamalıdır. Öğretmenlerimizin ,kendilerini güvende hissetmediği bir toplumda diğer insanların da kendilerini güvende hissetmeleri mümkün değildir. Bu konuda hem yasama, hem de yürütme kurumlarını çok acil göreve çağırıyoruz.

Öğretmenlerin içinde bulundukları ekonomik zorluklar, pandemisürecinde, kısıtlı olanaklar ile kalabalık sınıflarda hastalık bulaşmasına karşı hem öğrencilerini hem de kendini koruma mücadelesi içinde sınıflarda ders anlatmaya çalışırken, bu zorluklar içerisinde birde sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalması asla kabul edilir bir durum değildir. Yerelimizde ve ülke genelinde eğitim emekçilerine uygulanacak her türlü şiddet ve baskının kim tarafından yapılırsa yapılsın karşısında olacağımızı ve olayın adli boyutuyla sonuna kadar takipçisi olacağımızı da buradan Lüleburgaz da ki tüm eğitim emekçilerinin temsilcileri ve demokratik kamuoyu olarak yüksek sesle haykırıyoruz.

TOKİ, Şehit Pilot İbrahim Gerçek İlk ve Ortaokulu Müdürü Sibel DOĞAN a yapılan bu saldırıyı esefle kınıyoruz. “

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek