Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 17 Ağustos 2021, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 2777 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LÜKSET İSPARTA’DAN ONUR VE SEVİNÇLE DÖNDÜ

Lüleburgaz Kültür Sanat ve Edebiyat Topluluğu (LÜKSET) İsparta–Şakirağaç-Belceğiz köyünde “Bir Şehit - Bir Öykü - Bir Şiir” kitabının tanıtım galasını gerçekleştirdi.
LÜKSET İSPARTA’DAN ONUR VE SEVİNÇLE DÖNDÜ  

Geçen hafta yapılan tanıtım galasına LÜKSET Başkanı Kevser Dostagüler, Başkan Yardımcısı Recai Küllü ve topluluk üyeleri Erol Cabir Dostagüler ile Kenan Ağırman katıldı.

 Yaklaşık 3 bin seyircinin ve kalabalık mülki amirlerin yer aldığı gecede İngiltere’den gelen ses sanatçısı Gurur Bey, Türk marşları ile halkı coştururken iki halk ozanının atışmaları da geceye renk kattı.

Kitapta yer alan şair-yazarlar sahneye davet edilerek şehitler için yazmış oldukları şiirlerini seslendirdiler. Program sonunda katılımcıların ve şehitlerin hediyeleri verildi. Proje anısına plaketler verildi.

LÜKSET Başkanı Kevser Dostagüler yaptığı açıklamada ; “Şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak için hazırlanmış bu maneviyatı yüksek olan projede yer almaktan onur duyduk.Ben Karaağaç köyünden aynı zamanda çocukluk arkadaşım olan şehit  Mednan Tuna’nın, Sayın  Recai Küllü’ de Turgutbey köyünden şehit Tarık Komanovalı’nın hayatını anlatmaya çalıştık ve yine şehitleriniz için şiir yazdık. Belceğiz köyünde yapılan gala muhteşemdi çevre köy ve ilçeden gelen halkın ilgisi büyüktü.Proje koordinatörü ve aynı zaman da  seçici kurul üyesi olan Harun Yıldırım ve seçici kurulu oluşturan diğer üyeler, Faruk Arabacıoğlu, Safiye Samyeli , Talip Kazgı ve Kenan Ağırman’a böyle manidar ve Türkiye’de ilk defa yapılan bir projeye öncülük ettikleri için çok teşekkür ederim.Bizlerde LÜKSET olarak hem Lüleburgaz ‘ı hem Trakya’mızı en iyi şekilde temsil etmenin onurunu ve sevincini yaşadık.” dedi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek