Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 02 Ağustos 2021, Pazartesi 10:30 tarihinde eklendi. 964 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

En az 5 derece fark var

Lüleburgaz ve çevresinin Afrika sıcakları ile boğuştuğu bugünlerde yine Lüleburgaz gibi Kırklareli’nin bir ilçesi olan Demirköy ve civarı ise aşırı sıcaklardan o kadar fazla etkilenmiyor.
En az 5 derece fark var  

Lüleburgaz’da hava sıcaklığının 37 derece ölçüldüğü Cumartesi günü Demirköy -İğnaada yolu arasında bulunan DAYKO Enver Kara Mesire Alanı’nda hava sıcaklığı 30 derece ölçüldü.

Lüleburgaz ve çevresinden olduğu kadar Akdeniz bölgesinde de tatilcileri ağırlayan Demirköy -İğneada arasındaki ormanlık alan aynı zamanda astım hastalarında da yoğun ilgi görüyor.

Bu bölgede tatil yapan vatandaşlar; “Lüleburgaz, Babaeski gibi yerlerde aşırı sıcaklardan duramıyoruz. Buraya kaçıyoruz. Buraya gelen kalp hastası, tansiyon hastası, astım hastası var. Lüleburgaz’da, Babaeski’de hava sıcaklığı 37 derece ise burada 28 ile 30 derece arasında. O yüzden bu bölge rağmet görüyor. Ancak Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarından dolayı bu bölgeye gelmek de yasaklandı. Ormanları yakanların cezasını iyi niyetli vatandaşlar çekiyor. İnşallah bu yangınlar durur. Bu yasaklar biter. Bizde serin tatil yerimize kavuşuruz” dediler.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek