Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 25 Temmuz 2021, Pazar 11:30 tarihinde eklendi. 605 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bayram yaramadı

Kurban Bayramı’nda Türkiye genelinde olduğu gibi Kırklareli’nde bayramı gönülden kutladık. Tokalaştık, sarıldık, öpüştük. Bayramlaşma nedeniyle yaşanan aşırı temas nedeniyle Kırklareli ve Trakya’da vaka sayıları yaklaşık yüzde 10 arttı.
Bayram yaramadı  

Kırklareli’nde 3-9 Temmuz haftasında 100 bin kişide görülen vaka sayısı 27,92 iken, 10-16 Temmuz haftasında 100 bin kişide görülen vaka sayısı 34,48’e yükseldi.

 

3-9 Temmuz haftasında Edirne’de 11,04 olan vaka sayısı 10-16 Temmuz’da 24,52’ye, Tekirdağ’da 27,75 olan vaka sayısı 20,88’e geriledi.

 

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında 17 Temmuz’da görüntülenen risk haritası ile 23 Temmuz’da görüntülenen risk haritası arasındaki fark dikkat çekti.

 

17 Temmuz’da Lüleburgaz’da tek ‘yüksek riskli’ bölge Cumhuriyet Mahallesi olarak görülürken, 23 Temmuz’da ‘yüksek riskli’ bölgelerin sayısında artış olduğu görüldü.

 

Riski, Barış Mahallesi ve Emrullah Efendi Caddesi’nin Gündoğu Mahallesi sınırları içinde kalan bölümünde arttığı görüldü.

 

AŞILAMA ORANLARI

En az bir doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il ise sırasıyla Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ ve İzmir oldu.

 

Kırklareli’nde aşılama oranı yüzde 77,3 olarak kayda geçti.

 

Aşılama oranı Edirne’de yüzde 77, Tekirdağ’da yüzde 72,4 olarak gerçekleşti.

 

Lüleburgaz, Kırklareli ve Trakya genelinde Kurban Bayramı’nda yaşanan vaka artışı vatandaşları endişelendirdi.

 

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek