Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 17 Temmuz 2021, Cumartesi 09:20 tarihinde eklendi. 684 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 15 Temmuz’u anma programı düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması nedeniyle Lüleburgaz’da anma programı düzenlendi.
Lüleburgaz’da 15 Temmuz’u anma programı düzenlendi  

Lüleburgaz’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında saat 20.00’da Kongre Meydanı’nda 15 Temmuz gecesini anlatan resim ve fotoğraf sergisi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Lüleburgaz Belediyesi ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü organizasyonuyla kuruldu.

 Saatler 21.00’ı gösterdiğinde Lüleburgaz Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü organizasyonuyla Eski Hükümet Binası önünden başlanarak Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleşti.

Eski Hükümet Konağı önünden başlayarak İstanbul Caddesi ve Fatih Caddesi’nden devam ederek Kongre Meydanı’nda son bulan yürüyüşte metrelerce uzunlukta dev Türk bayrağı taşındı. Yürüyüşe Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kurugül, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal, kurum müdürleri, AK Parti Lüleburgaz İlçe Teşkilatı, AK Parti Gençlik Kolu Başkanlığı, MHP İlçe Teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşte kortejin önünde bulunan mehteran takımı ve yaptıkları gösteri büyük ilgi topladı.

Yürüyüşün ardından Kongre Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda Lüleburgaz Müzisyenler Derneği üyelerinin oluşturduğu Mehteran Takımı, programa katılanlara bir gösteri sundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş videosunun ve günün önemini belirten konuşmasının izlenmesinin ardından 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı Türk Milletinin kahramanlığını ve vatan sevgisi ile terör örgütlerini bozguna uğrattığı anları gösteren videolar gösterildi.

Programda Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce de günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Programda balon uçurtma etkinliği de gerçekleşti. Program çeşitli gösteri, sunum ve şiirlerle defam etti.

Programın ardından İlçe Müftülüğü tarafından 00.13’te sala ve dua okundu.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek