Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 27 Mayıs 2021, Perşembe 09:18 tarihinde eklendi. 2006 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Nefes Kredisi” uygulanmaya başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliği KOBİ’lere verilecek olan “Nefes Kredisi” için başvurular 1 Haziran’da başlayacak.
“Nefes Kredisi” uygulanmaya başlıyor  

Covid-19 pandemisinin yarattığı ekonomik etkileri en aza indirmek ve KOBİ’lere uygun koşullarda destek sağlamak amacıyla “Nefes Kredisi” uygulaması hayata geçiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Nefes Kredisi” uygulamasına ait başvuruların 1 Haziran’da başlayacağını ve 10 bankanın kabul edeceği belirtildi.

İşletmelere 6 ay geri ödemesiz dönem imkânı sağlanacak 2021 Nefes Kredisi uygulamasında, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak.

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkânı sağlanacak.

2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ'ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek