Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 24 Mayıs 2021, Pazartesi 09:27 tarihinde eklendi. 728 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mecliste “su indirimine red kararı” tartışması

CHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Tamer Ermut, meclisin Mayıs ayı birinci toplantısında AK Partili meclis üyesi Ömer Aydın’ın verdiği su indirimi önergesine red kararının ardından açıklama yaptı.
Mecliste “su indirimine red kararı” tartışması  

Ermut; AK Partili üyelerin siyasi algı yaptığını ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullarda bunu yapmanın mümkün olmadığını belirtti. Daha sonra konuşma yapan Ömer Aydın ise belediye meclisinin siyaset üretme yeri değil, halkın sorunlarını çözme yeri olduğunu, halk yararına önergeleri sebepsizce reddetme yeri olmadığını söyledi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan Tamer Ermut“ Birinci oturumda AK Parti meclis üyesi arkadaşımız Ömer Aydın’ın su indirimiyle ilgili bir önerisi vardı. Sürekli önergeler bu buradaki konuşmalarda yapılan bir durum söz konusu “siyasi algı” yine yapılıyor. Gazetelerde birileri önerge veriyor, birileri reddediyor gibi görünüyor. Reddeden bizler, vatandaşın karşısında cephe almış gibi görünüyor. Sessiz kalmamız söz konusu olamaz. Gerçekleri konuşalım. Bizler, bu pozisyona sokan şartlar, ekonomik koşullar, kentimizin sorunları bunları düşünerek karar vermek zorundayız. Siyasetçi değiliz, kente hizmet için varız. Ama ortak akılla doğru yolda yürüyerek yapmalıyız. Geçen yıl olağanüstü toplantıyla su indirimini konuşmuştuk. Kimse önerge vermedi, biz proje geliştirdik ancak bugün ekonomik koşullar buna müsaade etmiyor. Elektrik ve su giderleri ortak giderlerdir. Paralel giderlerdir. Elektrik fiyatı düşerken suya zam yapmadık. 15 yıl içince yüzde 50-60 oranında elektriğe zam yapıldığı koşullarda aynı koşullarda hizmet vermeye devam ediyoruz. Kurumu zarara uğratamayız, bu suçtur. Biz önerge veririz, siz de kabul etmelisiniz algısı yanlıştır. Önümüzdeki süreç ekonomik olarak daha zorlu günleri gösterecek bizlere gibi duruyor. Umarım yanılırım. Şartlar uygun olursa vatandaşımıza daha iyi koşullar sunmak için çalışırız. Bu ülkede verginin vergisine zam yapıldı. Böyle bir ülkede bu durumu kabul eden bireylerin bizim kabul edemeyeceğimiz teklifleri kabul etmeleri manidardır. “ dedi.

Daha sonra konuşan AK Partili Üye Ömer Aydın “Sayın Başkan,  değerli Meclis üyeleri; 17 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz Meclis toplantımızda önerdiğimiz 3 aylık su indirimi ne yazık ki CHP grubunuz tarafından hiç bir gerekçe gösterilmeden, komisyona havale edilmeden,  siyasi katı tutumlarınız sebebiyle reddedildi. AK Parti grubu olarak dilerdik ki komisyona havale edilsin, komisyonda değerlendirelim, biz 3 dedik siz ister 2,ister 5 ay yapın, ister komisyonda reddedin.Yine 17 Mayıs Pazartesi günü CHP’li bir Meclis üyesi bu mecliste konuşma yaparak işgaliye bedelleri konusunda vicdanlara seslendiğini söyledi. Aynı arkadaş ve bu arkadaşa destek oyu kullanan Meclis üyelerinden su indirim önergesinde de vicdanlı hareket ederek komisyona havale etmelerini beklerdik.  Şunu unutmayın ki; Lüleburgaz’ın bu meclisten beklentisi var, siyasi olarak reddettiğiniz su indirim talebimizi ilerleyen aylarda siz meclise getirmek zorunda kalacaksınız.Son olarak; Değerli Meclis üyeleri; burası Lüleburgaz Belediye meclisi burası Lüleburgaz’a hizmet üretme merkezidir. Burası siyaset üretme, siyasi hırslarınız sebebiyle hareket ederek vatandaşın yararına olan ve beklentilerini karşılayacak önergelerin sebepsizce reddedilme yeri değildir.” diye konuştu. 

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek