Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 23 Mayıs 2021, Pazar 13:51 tarihinde eklendi. 2521 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Selim Gülgören “Sosyal medya yüzünden müziğin kıymeti kalmadı”

“İstanbul Bana Dar” şarkısıyla 2008 yılında büyük çıkış yakalayan ve çalışmalarını sürdüren 35 yaşındaki yakışıklı şarkıcı Selim Gülgören ile çalışmaları, single ve albümleri, konserleri, hedefleri, özel yaşamı, sosyal medya kullanımı ve bakışı gibi birçok konuda söyleşi gerçekleştirdik. Röportaj Yazarı Sedat Sarıkaya aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi keyifle okumanızı dileriz.
Selim Gülgören “Sosyal medya yüzünden müziğin kıymeti kalmadı”  

Sizi biraz tanıyalım bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

 

2003 senesinde yapmış olduğum aranje çalışmaları,reklam müzikleri ve dizi film müzikleriyle müzik hayatına başladım..sonrasında bir film şirketinin dizi müzik çalışmaları için anlaşma sağladım. Bu film şirketinin (Sinetel) yapımın yeni projesi olan baba ocağı tv dizisinde baş rol oyuncusu olarak yer aldım ayrıca diziye katmış olduğum soundtracklerden oluşan bir maxi single cıkardım (Çıkış şarkım yine sözü müziği ve düzenlemesi bana ait olan İstanbul bana dar çalışması oldu)

Epey bir sevilen çalışma oldu insanlar tarafından dinlenmesi sayesinde bir çok şehir ve ülkede konserler vermeye başladım...

 

Son çalışmanızdan bize bahseder misiniz ?

 

Yeni çalışmalar içerisindeyim biraz ara vererek inzivaya çekilmiş gibi görünebilirim.Fakat doğru olan projeyle dinleyicimin karşısına geçmek istiyorum ayrıca @selimgulgorenresmi ve @selimgulgorenmuzik instagram hesabımdan aktif olarak ypmış olduğum film müziklerini ve diğer projelerimi paylaşıyorum..

 

Leyla Gencer yıllar sonra aynaya baktığında kendini tanıyabilmelisin diyor. Siza ynaya baktığınızda ne hissediyorsunuz?

 

Yıllar önce neyse yine aynısı aynı tat da devam ediyorum herşeye fakat daha olgun ve daha doğru ve daha seçici olarak kendimde bir değişiklik olduğunu hissediyorum.. 

 

Son dönemde “Evde Kal “konserleri çok trend siz ne dusunuyorsunuz bu konserler hakkında sizde yapmayı planlıyormusunuz?

 

Şu an öyle bir düşüncem yok, Çok çalışmalıyım  su evde kaldığım sürece dinleyicime doğru projeler ulaştırmak için çok çok fazla çalışmalıyım.

 

Son dönemde çok sık sorduğum bir soru. Pop müzik nereye gidiyor?

 

Müzik:  2009 yılında çıktığımda bana bu soruyu sordular ben sosyal medya ilerledikçe müziğin kıymetinin kalmayacağını söylemiştim göründüğü gibi de kalmadı artık. Şarkı söylemeyeni dövüyorlar sanki; yetenekli, yeteneksiz bırak eğitimi geçtim herkes şarkı çıkarıyor. Youtube hesabı açıyor ne diyeyim arada yetenekli insanlarda kaybolup gidiyor...Yetenekli insan her türlü sivrilir anlayışı bitti. Çünkü parayı basan trendlere giriyor...

 

Korona Virüs ülkemizde salgın hastalık olarak yaygınlaşmaya başladı ne gibi önlemleriniz var?

 

Mümkün olduğunca evde kalmayı ve dışarı çıkmamayı evden işlerimi devam ettirmeye çalışıyorum..

 

Korona Virüs salgını karantina döneminde en çok neleri yapmayı özlediniz?

 

Dışarıda çıkıp bir deniz havası almayı arkadaşlarımlar oturup sohbet etmeyi özlemedim değil

 

Adını bile bilmediğimiz isimlerin Youtube’de izlenme oranları milyonları buluyor ve bir süre sonra ortalıktan kayboluyor bu isimler sizce bunun sebebi nedir ?

 

Bir çoğu yetenekten uzak çalma çırpma sample lar üzerine yazılan sözler ve bloglar youtuberlar ve para desteği para yoksa fenomen denilen ne yaptığı belli olmayan ama dünyalar kadar takipçisi olan insanların desteği ile başlıyor sonrasında yok oluyor çünkü devamı gelmiyor

 

Uçsuz bucaksız konserlerde dinleyicileri ile aralarına barikat koyduran sanatçılar hakkında neler söylemek istersiniz?

 

Anlayamıyorum hiçte anlamayacağım. Bunlar iyi birde kulislere istenilen şeyleri duysanız ağzınız açık kalır. Yazık çok yazık sanatçı demek halkın seçtiği ve halkın seni o sahnede görmek istediği kişi demek orkestrandan, menajerinden,yemeğinden bile önce dinleyicine saygın olmalıdır.

 

Son Dönemde popüler olan sosyal medya konserleri hakkında neler söylemek istersiniz?

 

Güzel. En azından insanları evde yalnız bırakmamış oluyorlar. Bu da bir saygı ve sevgi göstergesidir. (tabi yürekten yapılıyorsa)

 

Sanatçılardan idolünüz var mı ?

 

Sevdiğim dinlediğim birçok sanatçı var

 

Yeni jenerasyondan kimleri beğeniyorsunuz?

 

Başarılı ve yetenekli birçok ismi beğeniyorum. İsmini unuttuğum biri olursa ayıp olmasın bende saklı kalsın.

 

Müzik ülkemizde sizce neden magazinleştiriliyor ?

 

Çünkü herkes şarkıcı. Albümü single’ı olmayanı mekandan dışlıyorlar artık. Gündeme gelmek, sivrilebilmek için ne kadar magazin varsa kullanmak zorunda kalınıyor.

 

Müzik ödülleri ve müzik yarışmaları birer PR çalışması mı bu konu hakkında siz neler düşünüyorsunuz ?

 

Sadece o gün sizi tanırlar daha sonrasında ciddi bir projeyle insanların karşısına çıkmazsanız insanlar sizi unutur. O Ses Türkiye’ye girdim artık ben meşhur oldum bitti mantığıyla olmaz. Her zaman teksiniz yarışmadan sonra jürilere sığınmaktansa kendi ayaklarınız üzerinde durup iyi projeler üretmeniz gerekir.

 

Sosyal Aktiviteleriniz neler ?

 

Spor, sinema.

 

Sosyal Medya ile aranız nasıl?

Çok iyi sayılmaz.

 

Bir Albüm Bir Single’ nin bedeli ne kadar, yaptığınız emeklere değiyor mu?

 

Kendi şirketimin sahibiyim, aranjörüm ve klibimi yönetebiliyorum ona rağmen bayağı para harcıyorum bu işe. İyi bir iş yapmak için para harcamanız gerekir. Eğer üç kuruş varsa cebinizde bu işe girmeyin sadece kendinizi kandırırsınız. O şehir efsanelerine kanmayın ( Sen yap iyiyse tutar mantığı yılbaşı ikramiyesinin size çıkması kadar zor bir ihtimal.

 

Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz?

 

İnşallah kısa zamanda görüşmek dileğiyle sizleri çok özledim.

 

Selim Gülgören ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide bizlere verdiği desteklerden dolayı Sedat Sarıkaya ve ekibine teşekkür ederiz.

 

RÖPORTAJ HÜRFİKİR

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek