Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 19 Mayıs 2021, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 638 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Parti’nin Su indirimi önergesine, CHP’li belediye meclis üyelerinden RED

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı mutad toplantılarının birincisi 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü yapıldı. Toplantıda AK Partili belediye meclis üyesinin su indirimini konu aldığı önerge CHP’li belediye meclis üyeleri tarafından reddedildi.
AK Parti’nin Su indirimi önergesine,  CHP’li belediye meclis üyelerinden RED  

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde saat 18.00’de Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli başkanlığında toplanan meclis üyeleri, meclise verilen önergeleri ve gündemde yer alan 5 maddeyi görüştü.

Açılış ve yoklamayla başlayan toplantıda meclisin olağan gündem maddelerinden önce AK Partili Belediye Meclis üyesi Ömer Aydın’ın verdiği önergeler görüşüldü.

AK Partili meclis üyesi Ömer Aydın’ın 2020 yılı Nisan ve Mayıs aylarında iş yerleri ve konutlara uygulanan yüzde 50 su indiriminin 2021 yılı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında da uygulanması konusunda verdiği önerge CHP’li belediye meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Ömer Aydın’ın Kapalı Pazar Yeri’nin yan kısımlarının kapatılması, çatı onarımının ve ısıtma sistemlerinin yapılarak pazarcı esnafının ve vatandaşların hizmetine sunulması önerisi ise kabul edildi. Konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Aydın’ın Okullar Caddesi üzerinde bir öğretmenin ters yönden gelen aracın çarpmasıyla ağır yaralandığı kazayı hatırlatarak bölgede bulunan taksi durağının kaldırılarak taksilerin İstanbul ve İstasyon Caddesi kesişimine tek sıra dizilmesi, orta refüjün uzatılarak sol yöne ve U dönüşlerinin engellenerek trafik yoğunluğunun azaltılması konusunda verdiği önerge meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. Konu; İmar Komisyonuna ve Trafik Komisyonuna havale edildi.

Aydın’ın engelli bireylere engelli kimlik kartı olması, orotopedik engelli olması, kendi aracını kendi kullanması koşulu ve şehit yakınları ile gazi eş ve çocukları için belge gösterme koşulu ile Katlı Otopark’ta 10 saat ücretsiz kullanım hakkı sağlayan Katlı Otopark Abonelik Kartı’nın Engelli Bireylere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan alınacak engelli kimlik kartının yeterli sayılması için verdiği önerge reddedildi.

Daha sonra gündem maddeleri görüşüldü;

1-Lüleburgaz Belediyesi 2020 yılı Kesin Hesabının görüşüldü.

2-İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ nün 16.03.2021 tarih 10183 sayılı Plan Notu Güncellemesi yazısının komisyon raporunun görüşüldü.

3-Zabıta Müdürlüğü’ nün 07.04.2021 tarih 13324 sayılı Kapalı Pazar Yeri Tezgah Tahsis Süresi ve Tahsisin Devri Hk. Konulu yazısının görüşüldü.

4-Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ nün 15.04.2021 tarih 14370 sayılı Teklifler/ Önergeler konulu yazısının görüşüldü.

5-Tesisler Müdürlüğü’ nün 22.04.2021 tarih 15112 sayılı Ücret Tarifesi Belirlenmesi konulu yazısının görüşüldü.

Belediye meclisinin Mayıs ayı 2.toplantısı 21 Mayıs’ta LYKA Büyük Salon’da 18.00’da yapılacak.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek