Lüleburgaz Ziraat Odası, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü coşku ile kutlayacak
Tır köprüden dereye uçtu
Hilal Mete Şahin, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
DİSK/EMEKLİ-SEN GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ LÜLEBURGAZ'DAYDI...
Bu haber 06 Mayıs 2021, Perşembe 09:27 tarihinde eklendi. 813 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yüksel Akın, TESK ve odalar birliğine seslendi

Lüleburgaz Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yüksel Akın, Covid-19 nedeniyle uygulanan tam kapanma tedbirlerinde esnafa KOSGEB aracılığıyla verileceği söylenen kredilerle ilgili konuşarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile tüm oda birliklerine seslendi.
Yüksel Akın, TESK ve odalar birliğine seslendi  

Verileceği söylenen krediden hiçbir esnafın faydalanamayacağının anlaşıldığını belirten Akın; kredi kullanmak için öne sürülen şartlardan bahsetti. Başkan Akın; SSK ve Bağ-Kur borcu olmaması, KOSGEB’den yararlanmamış olması, imalatçı olma zorunluluğu, Halk Bankası’ndan verilen 25 bin TL’lik krediden yararlanmamış olması gibi şartları hiçbir esnafın sağlayamayacağını söyledi.

Lüleburgaz Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yüksel Akın, şöyle konuştu; “TESK başkanlığına ve Türkiye ‘deki bütün ODALAR BİRLİĞİ Başkanlıklarına arz ederim!

Aşağıda bahsi geçen KOSGEB aracılığı ile esnafımızın faydalanacağı düşünülen 30.000&75.000 tl tutarındaki 3 yıl ödemesiz ve sıfır faizli krediden hangi esnaf gurubunun faydalanacağı açık seçik bir şekilde acilen açıklanmalıdır.!

  Anlaşılan odur ki pandeminin başlangıcından beri yoğun bir şekilde etkilenen ciroları allak bullak olan ve bundan dolayıdır ki! kredi batağına düşen borçlanan ve ödemelerinde zor durumda olan hiç bir esnafımızın faydalanamayacağı aşikârdır! -Bunu nerden anlıyoruz: SSK Bağ Kur borcun olmayacak, Halk Bankası’ndan verilen 25.000 tl ‘ lik krediyi kullanmamış olacaksın, imalatçı olma zorunluluğu, Kamu bankalarından İŞE DEVAM KREDİSİ kullanmamış olması, daha önce kosgep girişimci desteğinden faydalanmamış olması, 2019’da ki istihdamını korumuş olacaksın!

 Peki buna göre yukarıda sayılmış esasların. Tamamı bir esnaf ‘ın tarifi değil mi? Bu kredi ;

-Üretimi ve kazancı hiç durmamış ve dolayısı ile isdihtamını korumuş’küçük ölçekli fabrikalara mı verilecek!Süt yoğurt peynir vb benzeri üretimler yapan imalatçılara mı? Tatlı pasta börek imalatçılarına mı? Mobilya imalatçılarına mı? Ayakkabı imalatçılarına mı? Ve benzeri çeşitli imalathane olarak ruhsatlandırılmış işyerlerine mi?

 Evet tabi ki bunların hepsine verilsin ama yanında umarız ki inşallah. Bu krediden yoğun bir şekilde etkilenen işyerlerini kapatmak zorunda kalan , ciroları allak bullak olan borç batağına saplanan ve dolayısı ile istihdamlar haliyle düşen

Berbere, kuaföre, lokantacıya, hamamcılara, sauna ve masaj salonlarına, güzellik merkezlerine, kıraathaneciye, kafe ve internet kafe işletmelerine, ayakkabı tamircisinden tutun da pandemiden dolayı hangi esnafımız yara almış ise hepsinin faydalanacağı bir KREDİ desteği olması, en büyük arzumuz dur!

Bunun savaşını bizler oda başkanları olarak verdik vereceğiz bu yoldan da şaşmayacağız. Fakat esnafımızın en büyük temsilcisi olan sevgili, çok saygıdeğer,  esnaf dostu!  Malum mevki makamları işgal edenlerin birkaç günlüğüne de olsa görevlerini hatırlamalarını istiyor ve akabinde esnaf sanatkârın hizmetkârlığına seçilen üst kurullarımız! Sizlere acilen bu kredi paketine müdahale edip esnafın yüzünü güldürmek zorunda olduğunuzu hatırlatırız

 Yoksa sizlerin malum tarifi ile burnumuzu bu işlere sokmaya devam edeceğiz. Siz rahatsız olsanız da olmasanız da. Sizin işiniz bu söz konusu kredi haberini övüne övüne paylaşmak değil içeriğini okuyup  gerekirse müdahale etmektir!”

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek