Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 30 Nisan 2021, Cuma 17:19 tarihinde eklendi. 829 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Orman talanına tepki

Kırklareli İl Sınırları içerisinde Istranca Ormanları’nda yapılan orman ağaç kesilmesi ve ormanların talanın fotoğrafları Drone ile çekilerek sosyal medyada paylaşıldı.
Orman talanına tepki  

Ormanların Bulgaristan tarafı yemyeşil görünürken Türkiye tarafı talan edilmiş bir şekilde yansıdı.

Lüleburgaz’ın tanınmış simalarından olan gazetemizin de köşe yazarı Serbülent Avcı, Istranca ormanlarındaki ağaç talanına tepki gösterdi.

Kendisinin Balkan kökenli bir ailenin oğlu olduğunu belirten Serbülent Avcı yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Türkiye'nin en batısında Bulgaristan sınırında yaşananlardan bir bölge vatandaşı olarak büyük üzüntü duyuyorum,sınıra çekilen tel örgü doğal hayatı yok etme derecesine getiriyor yaban hayvanların göç etmesi engellenmiş.

Tel çekilmiş çekilmesine ama Bulgaristan tel boyuna yol yapmak amacı ile 8-10 metre civarında ormanı kendi sınırları içerisinde kesmiş.

Türkiye tarafında da tel örgü ve yol fırsat olarak görünüp içeriye doğru tahminen 38-40 metre orman talan ediliyor, bu birilerini zengin ederken doğayı da katlediyor.

Tel örgülere kamera takılacak olmuş dolayısıyla elektrik gerekmiş ki bir firmaya ihale verilmiş olmalı,direkler dikilirken de kesilen ağacın hesabını ben yapamadım ve muhtemelen de elektrik götürme işi de yarım kalmış yada ağır aksak ilerliyor.Edirne ve Kırklareli bölgesi milletvekillerimi ve tüm siyasilerin dikkatini bu konuya çekmek istiyorum.Yazıktır günahtır bu ülkenin ormanlarına ve doğasına.”

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek