Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 30 Nisan 2021, Cuma 09:43 tarihinde eklendi. 556 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Gerenli, 750 gününü değerlendirdi-5 “Sanat Akademisini yaz sonunda teslim alacağız”

Göreve süresinde 750 gününü tamamlayan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’nin, basın mensuplarına 750 günlük görev süresini ve yaptıkları çalışmaları değerlendirdiği yazı dizimizin beşinci ve son bölümü sizlerle.
Başkan Gerenli, 750 gününü değerlendirdi-5 “Sanat Akademisini yaz sonunda teslim alacağız”  

Haftanın 7 günü 8 pazar

Lüleburgaz’da iki yeni Pazar yer inşaa ederek pazar yerini sayısını üçe çıkardıklarını ve Lüleburgaz’da artık haftanın 7 günü 8 Pazar kurulduğunu belirten Belediye Başkanı Gerenli “Alışveriş kültürümüzü yaşatmanın yanı sıra halkımızın daha düzenli alışveriş yapabilecekleri, kolaylıkla ulaşabilecekleri pazarlarımızın sayısını artıracağımızın sözünü vermiştik. Lüleburgaz’da her gün pazar kurulacak dedik ve 8 Kasım Mahallesi Semt Pazarımızı açtık. 8 Kasım Semt Pazarımızdan kısa süre sonra Atatürk Mahallesinde 3. Semt pazarımızı tamamlayarak halkımızın hizmetine açtık. Böylece Lüleburgaz’ımızda artık haftanın 7 günü 8 Pazar kurulmaktadır.Vatandaşlarımız kendine yakın olan pazarlardan ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilmektedir.” dedi.

SOKAK LEZZETLERİ

Seyyar kokoreç ve ızgaracıları tek noktada topladıklarını ve onlar için sokak lezzetleri festivali düzenlediklerine değinen Başkan Gerenli “Semt pazarları demişken Kapalı Pazar Yeri ve Semt Merkezi’nin yanındaki belediyemize ait iş yerlerinde sokak lezzetlerimiz için çok güzel bir alan oluşturduk. Kentimizin birçok yerinde seyyar olarak faaliyet gösteren esnafımızı bu alanda halkımıza hizmet verebilecek şekilde bir araya getirdik. 2019 yılında ilkini düzenlediğimiz Sokak Lezzetleri Festivali de bu oluşturduğumuz sokak lezzetleri alanının bir cazibe merkezi olma yolundaki en önemli adımlarından biridir. Sanırım Lüleburgaz halkı ve esnafımız bu durumdan son derece memnun. Pandemiden sonra bu alanımızda Sokak Lezzetleri Festivali’ni devam ettirip, halkımızla birlikte yaşatmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Lezzet Akademisi açıldı

Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nin gastronomi alanında önemli bir yatırım olduğuna ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle aşçı ve aşçı yardımcısı kursları verildiğine değinen Başkan Gerenli “Pazar yerimizin hemen karşısında Lüleburgaz Belediyesi’nin gastronomi alanında yaptığı en önemli yatırımlardan biri olan LYLA’yı hizmete açtık. Burada 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızla birlikte aşçılık kurslarından atölye çalışmalarına kadar birçok etkinlik düzenledik. Bunun yanı sıra vatandaşlarımıza daha kapsamlı hizmet verebilmesi için tesisimizin ön tarafını estetik görünüme kavuşturduk. Geçtiğimiz günlerde uygulamaya koyduğumuz bütçe içi işletme modelimizle tesisimizde ürettiğimiz lezzetleri Lüleburgazlılara sunma imkanı bulacağız.” İfadelerini kullandı.

KREŞ

Lüleburgaz Belediyesi’nin gelir kaleminin yüzde 35’inin yatırımlar için kullanıldığını aktaran Başkan Gerenli daha sonra konuşmasında LYKA içinde yer alan kreşe yer verdi. Başkan Gerenli şöyle konuştu; “Akademiler demişken Lüleburgaz halkımıza bir kreş açacağımızın sözünü vermiştik. LYKA’da bulunan alanda toplamda 125 çocuk kapasiteli kreşimizi halkımızın hizmetine sunduk. Tabi buradaki kreşimiz kiralama yöntemiyle işletilmekte fakat şartnamede de belirtildiği gibi sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yararlanabilmesi için belirli bir kontenjan ayırdık ve her kesime ulaşabilmek için daha düşük ücret politikası belirledik. Kreşimiz son 2 yıldır halkımıza titizlikle hizmet ediyor. Son derece modern standartlara sahip olan kreşimizde çocuklarımızın eğitimi ve güvenliği emin ellerde…”

LİMER

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde yer alan LİMER’de düzenlenen faaliyetlere de değinen Başkan Gerenli “LYKA’nın içinde bulunan bir diğer birimimiz Lüleburgaz İnovasyon Merkezi (LİMER) bünyesinde Geleceğin Yıldız Girişimcileri gibi birçok program düzenledik. Bu programlar sayesinde yüzlerce gencimiz, gönüllü eğitmenlerimizin de desteğiyle girişimcilik konusunda eğitim aldı ve proje ekipleri içerisinde iş fikri üretti. Burada derece alan iş fikirlerinin hayata geçirilmesini sağladık. Önümüzdeki yıllarda bu programları daha da artırmaya uğraşıyoruz.” dedi.

LÜLEBURGAZ YILDIZLARI SANAT AKADEMİSİ

Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde yaşanan gelişmelere, projenin önemine ve akademinin neden hala faaliyete başlayamadığından açılacağa zamana kadar birçok konuda bilgiler veren Belediye Başkanı Murat Gerenli “Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Lüleburgaz’da önemli projelerimizden birisidir. Belediye meclis üyeliğim zamanında başlamıştı. Lüleburgaz’ın uzun yıllar hizmetinde olacak ve sadece birkaç tane salondan ibaret bir yer olmayacak. En az 15 farklı sanat atölyesinin olduğu bir alanda kurulu LYSA. Hepsinde Lüleburgaz halkının Lüleburgaz’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının kullanabileceği müzik, tiyatro, sinema, resim, heykel, seramik, cam atölyeleri gibi alanlar var. Biri 600, diğeri 200 kişilik salonlarımız var. Bir tane çok amaçlı salonumuz var. Bir tane deneme sahnemiz var. Burası uzun yıllar Lüleburgaz’a hizmet edecek. Evet. Yüksek maliyetli bir işti. İlk göreve geldiğimde Ağustos 2018’deki ekonomik kriz nedeniyle yüklenici firma ile aramızda sorun oluştu. Ben de bu işin ödemesini bırakacağımızı, tespit mahkemesi açacağımızı söyledim. Tespit mahkemesi devam etti. Biliyorsunuz mahkeme süreçleri uzuyor. Mahkeme bitti ve bizim haklı olduğumuz görüldü. Yeni bir tamamlama işine başladık. Yükleniciye teslim ettik ve bu yazın sonunda biz orayı teslim alacağız. Şu anda ciddi bir şekilde işletme modeli üzerinde çalışıyoruz. Bütün Lüleburgaz’ı, Lüleburgaz’da sanatla, kültürle ilgili herkesi oraya sahip çıkmaya davet ediyorum. Hep beraber orayı yaşatacağız ve geleceğe taşıyacağız. Lüleburgaz’ı cazibe merkezi yapacak bir sanat alanı olacak orası. Çünkü Trakya’da böyle bir yer yok. İstanbul’da birçok sanatçı kendine mekan ararken 1 saat 15 dakikadaki Lüleburgaz’da böyle bir imkanı herkese sunacağız. Tabi burada önce Lüleburgaz halkı tarafından, sonra da bölgesel ve ulusal düzeyde kullanılmasını hedefliyoruz. Ama dediğim gibi buraya hep beraber sahip çıkacağız.Tüm yatırımlarımız öz kaynaklarımızla yapıldı “ ifadelerini kullandı.

“Sıbyan Mektebinin Kültür Müzesi olmasını istiyoruz”

Başkan Gerenli; Mimar Sinan’ın Lüleburgaz’da yaşayan ölümsüz eseri Sokollu MEhmed Paşa Külliyesi içinde yer alan Sıbyan Mektebinin kültür müzesine dönüştürülmesini istediklerini belirterek “ Bu eşsiz eseri tanıtmalıyız. Burasının tarih müzesine dönüştürülmesi için imza kampanyası başlatıldı. Lüleburgaz halkı, tarihine, kültürüne sahip çıkmalı.Sıbyan Mektebi Lüleburgaz’ın tarih müzesi olmalı” diye konuştu.

Sevgi Mağazası ve Sevgi Mutfağı

Sevgi Mağazası ve Sevgi Mutfağı ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Gerenli “ Önce Sevgi Mutfağı’nı Lüleburgaz’a kazandırdık. Burada sevgiyle yapılan yemekler, belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin evine her gün sıcak ve taze olarak ulaştırılıyor. Daha sonra Lüleburgaz için hayalini kurduğum projelerden biri olan Sevgi Mağazasını Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde hayata geçirdik. İhtiyaç sahibi aileler, buraya gelerek ihtiyacı olanı ücretsiz olarak temin edebiliyor. Biliyorsunuz iki deprem yaşadık. Lüleburgaz halkının büyük destekleri oldu ve buradan afet bölgesine çok sayıda ihtiyaç malzemesi gönderdik. Lüleburgaz halkı çok duyarlı davrandı, teşekkür ederim” dedi.

“Çağdaş, Cumhuriyet kenti Lüleburgaz, aydınlık geleceğine yürüyor”

Lüleburgaz’ın bilimin ve sanatın rehberliğinde şekillenen ve gelişen çağdaş Cumhuriyet Kenti vizyonuyla aydınlık geleceğine doğru yürümeye devam edeceğini söyleyen Başkan Murat Gerenli “Bu vizyon doğrultusunda halkımızla birlikte birçok öncü ve örnek proje ve etkinliğe imza attık.

Ulusal bayramlarımızı ve mahalli kurtuluş günümüzü halkımızla birlikte büyük bir coşku içinde kutlamaya devam ediyoruz.

Lüleburgaz’da 19 Mayıs 2019’da saat 19.19’da 1919 gönüllüyle birlikte zeybek oynadık. 19 kişiyle de vals gerçekleştirdik.

18 Mayıs akşamları binlerce kişiyle bağımsızlık ateşimizi yaktık.

Cumhuriyet Bayramlarımızı Türk ve Batı müziği sentezini icra eden senfoni orkestrasının da katılımıyla 3 gün 3 gece kutladık. Cumhuriyet Konvoyumuzla bayram coşkusunu tüm vatandaşlarımızla birlikte yaşadık. Lüleburgaz Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu ve Gençlik Korosu ile Lüleburgazlı hemşehrimizsayın Candan Erçetin’in çekimini gerçekleştirdiği video kliple, Cumhuriyet coşkumuz tüm Türkiye’de yankılandı.

Fener alayımızla aydınlık geleceğimize yürüdük.

Tamamı Lüleburgazlı müzisyenlerden oluşan Lüleburgaz Kent Orkestrası’nı halkımızla buluşturduk.

8 Kasım Lüleburgaz’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’nü halkımızla birlikte karnaval havasında kutladık. Bu sene pandemiye rağmen bir ilki gerçekleştirerek tarihi yaşatmak adına kutlamalarımızı Lüleburgaz’ın teslim alındığı tarihi gar binasından başlattığımız Kurtuluş Koşusu’yla taçlandırdık. Canlı heykellerimizle tarihe tanıklık ettik.

Uluslararası Çocuk Şenliğimizi her zamanki gibi coşkuyla kutladık. Bu sene pandemiye rağmen çocuklarımızla bir araya gelemesek de atölye çalışmalarımızı dijital ortamlarda onlarla buluşturduk. Bayram bandomuz Lüleburgaz’ın sokaklarında coşkuyla karşılandı. 23 Nisan 2020’de saat 19.20’de İstiklal Marşımızı balkonlarımızda, pencerelerimizde hep birlikte okuduk.

Baharın gelişinin müjdecisi olan hıdırellezimizi kutlamaya devam ettik.

Soydaşlarımızla birlikte 2019’da 5’ncisini kutladığımız Trakya Rumeli Balkan Buluşması’yla sınırları aştık, sevgiyle buluştuk.

Sanat herkese iyi gelir diyerek Letonya’nın Rezekne Belediyesi’yle ortaklaşa “Sanatla Birleşen Kültürler Projesi’ni” gerçekleştirdik.

Mahalle şenliklerimizle, Kentli Çocuk Yıldızlar Altında gibi birçok etkinliğimizle binlerce çocuğumuza dokunduk. Avrupa Hareketlilik Haftası’nda birçok etkinliğe imza atarak farkındalık yarattık.

Geleneksel Çınaraltı Sohbetlerimizle alanında uzman kişileri tarihi çınarımızın altında halkımızla buluşturduk. “ diyerek bayramlarda yapılan kutlamalara ve ülkeler arasında kültürel çalışmalara değindi.

Kültür Envanteri çalışmaları

Lüleburgaz’ın somut ve somut olmayan, tarihi ve doğal kültürel varlıkların kayıt altına alınması ve geleceğe aktarılması çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Gerenli; Lüleburgaz Belediyesi’nin Avrupa’dan aldığı ödüllere vurgu yaptı. Başkan Gerenli “Demokrasi ve hoşgörü kültürünün egemen olduğu Lüleburgazımızda Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamındaki etkinliklerimizi tüm paydaşlarımızla birlikte yılın geneline yayarak Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından 8. kez Yılın Partner Kuruluşu ödülüne layık görüldük. “ diye konuştu.

Muhtarlık binaları yenilendi

 Muhtarlarla işbirliği içinde çalışmalar yürütüldüğüne değinen Belediye Başkanı Murat Gerenli “Demokrasinin en önemli yapı taşı olan muhtarlarımızla sürekli iş birliği içinde olduk. Muhtarlarımızla sürekli bir araya geldik. Gerek mahallelerle ilgili sorunları gerek diğer taleplerini onların yerinde dinledik. Bunları birlikte çözüme kavuşturduk. Onların daha iyi koşullarda hizmet verebilmesi için muhtarlık binalarını yeniledik. “ diyerek bu konuda yapılan çalışmaları anlattı.

Buğra KAYA

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek