Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 29 Nisan 2021, Perşembe 09:31 tarihinde eklendi. 527 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Gerenli, 750 gününü değerlendirdi-4 “Bir elin verdiğini diğer el görmemeli anlayışıyla hareket ettik”

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr.MuratGerenli’nin, 750 günlük görev süresini basın mensuplarına değerlendirdiği ve görev süresince yapılan çalışmaların yer aldığı yazı dizimizin dördüncü bölümü sizlerle.
Başkan Gerenli, 750 gününü değerlendirdi-4 “Bir elin verdiğini diğer el görmemeli anlayışıyla hareket ettik”  

Başkan Gerenli’den dezenfeksiyon eleştirilerine cevap

Covid-19 pandemisi süresince vatandaşlardan Lüleburgaz Belediyesi’nin ortam dezenfeksiyonu yapmadığı, kurum ve iş yerlerini dezenfekte etmediği yönünde yapılan eleştirilere Belediye Başkanı Murat Gerenli cevap verdi. Ortam dezenfeksiyonun pandemiyle mücadelede bir etkisi olmadığını söyleyen Başkan Gerenli “Ben bir tıp doktoruyum. Sorunlarımıza akıl ve bilimle çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde bazı eleştirilerle karşılaştık. Bize ‘Niye evleri, apartmanları dezenfekte etmiyorsunuz’ dediler. Şunu söylüyorum: Pandemiyle mücadelede yapılan ortam dezenfeksiyonun hastalığın bulaşması ve yayılmasında hiçbir etkisi yoktur. Buradaki en önemli şey maske, mesafe ve kişisel temizlik kurallarına uymaktır. Bunları ciddi şekilde yapmak gerekir. Yapılan ortam dezenfeksiyonuyla sadece çevreye zarar veriyoruz. İnsan sağlığı açısından da toksit, alerjik ve kanserojen etkiler ortaya çıkıyoruz. Yapacağımız en önemli şey kişisel hijyenimize dikkat etmek.

“Maske dağıtımında nokta atışı yaptık”

Bunların dışında ilk dönemlerde biliyorsunuz ki maske eksikliği vardı. Siperlik ihtiyaçları vardı. O dönemde de eleştirildik. Denildi ki ‘Niye sokaklarda maske dağıtmıyorsunuz?’ Halbuki biz o dönemde insanlara evde kalın dedik. O dönem devletin bile maske temininde zorlandığı şartlarda biz kendi imkanlarımızla maskelerimizi yaptık. Vatandaşlarımızın zorunlu olarak çıkması gereken yerlerde, toplu ulaşımda, Kapalı Pazar Yeri’nde, hizmet binalarımızda, muhtarlarımızın ihtiyacı olduğu yerlerde ve bize çok büyük faydası olan Vefa Destek Grupları’na maske sağladık. Maske dağıtımında nokta atışı yaptık.  “ dedi.

SOSYAL DESTEK

Sosyal destek konusuna da değinen Başkan Gerenli “Bütün bu çalışmalarımız, yatırımlarımız Lüleburgaz’ın geleceği için çok önemliyse de sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirmek ve insana yatırım yapmak da bir o kadar önemlidir. En başında biz Sosyal bir belediyecilik anlayışıyla Lüleburgaz’a hizmet edeceğimizin sözünü vermiştik. Fakat bizim en büyük eksikliğimiz kentimize ait sosyal doku haritamız bulunmamaktaydı. Yani kentimizde yardıma muhtaç ne kadar vatandaşımız var, ne kadar engelli vatandaşımız var, ikamet ettikleri adresler nereleri ve buna benzer verilere sahip değildik. Bu doğrultuda gerekli tespit ve çalışmaları profesyonel anlamda gerçekleştirebilmek için 2019’un Aralık ayında Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Muhtarlarımız ve diğer paydaşlarımız ile birlikte titizlikle çalışarak bu verileri oluşturmaya çalıştık. Ben buradan bütün çalışma arkadaşlarıma, muhtarlarımıza ve paydaşlarımıza bu olağanüstü gayreti için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Çok kısa sürede çok büyük iş başardılar.

 

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduktan hemen sonra dünyayı kısa sürede kasıp kavuran Covid-19 pandemisi ile tanıştık. Vatandaşlarımızın pandemiden en az şekilde etkilenmesi için Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz ve Temizlik ve Çevre Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu süreçte alınan tedbirler kapsamında esnafımızın iş yerlerini kapatmak zorunda kaldığı, vatandaşlarımızın maske bulmakta ve ellerini dezenfekte etmekte zorlandığı dönemler yaşadık. Lüleburgaz Belediyesi güçlü mali yapısı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla bu zorlu süreçte her zaman vatandaşının yanında oldu ve olmaya devam edecek. “ diye konuştu.

“1427 aileye toplamda 518 bin TL nakdi yardımda bulunduk”  

Sosyal Destek Hizmetlerinin kuruluşundan sonra 1427 aileye toplam 518 bin TL nakdi yardımda bulunduklarını kaydeden Başkan Gerenli “İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Ramazan Davulcuları (96 kişi / 48 bin TL,  SS. 105 Nolu Kent İçi Erişim Mot. Taş. Koop. (105 kişi / 78 bin 750 TL),  Amatör Spor Kulüpleri ve Başarılı Sporcular (107 bin 200 TL), Öğrenci Yardımları, Hasta Nakilleri , bunun yanında 1500 ailemize erzak ve temizlik kolisi ulaştırdık. (217 bin 296 TL)

*Geçtiğimiz günlerde de ramazan ayı dolayısıyla muhtarlıklarımız ve sosyal destek hizmetleri müdürlüğümüz ile tespit ettiğimiz 1750 ailemize erzak kolisi ulaştırmak için ekip arkadaşlarımız dağıtıma çıktı. En kısa sürede bu ailelerimize yardımlarımızı ulaştıracağız. (279 bin TL)

*Pandemi sürecinin en yoğun olduğu dönemde vatandaşlarımızın ekonomik zorluk yaşamaması için belediye meclisi kararıyla Nisan ve Mayıs aylarında geçerli olmak üzere su ve atık su ücretlerinde yüzde 50 indirim gerçekleştirdik.

Yine aynı şekilde şoför esnafımıza destek olmak için 2020 yılında Belediye Meclisimizin aldığı kararla 2021 yılı için şehir içi minibüs hat tahsis ücretlerine ve şehir içi taşımacılık sektörü çalışma izin belgesi ücretlerine %50 indirim gerçekleştirdik. (300 bin TL indirim)

Lüleburgaz’da ikamet eden, sosyal yardım alan ailelerimizin ve pandemi nedeniyle kapanan sektör çalışanlarımızın üniversite sınavına girecek çocuklarının Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınav başvuru ücretlerini karşıladık.

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle belediyemize ait iş yerlerinde faaliyet gösteren ve kısıtlama önlemlerinden etkilenen esnafımıza Aralık 2020 – 15 Haziran 2021 tarihleri arasında 6 aylık süreyi kapsayacak şekilde %80 ile % 40 arasında kira indirimi gerçekleştirdik. Ayrıca kapalı olan esnafımızdan kapalı kaldıkları süre boyunca kira almadık.

Kentimizde bulunan iş yerlerinde faaliyeti durdurulan  ve belediyemize başvuran esnafımızdan mevcut iş yeri su abonelikleri geçici olarak kullanıma kapatılmış, bu süre zarfında kendilerinden su bedeli, atık su bedeli, katı atık bedeli, çevre temizlik vergisi ve okuma ücreti alınmamıştır.

Ekonomik desteklerimizin yanı sıra temizlik ve çevre müdürlüğü ekiplerimiz gecesini gündüzüne katarak okullarımızı, camilerimizi, kamu binalarımızı, belediye hizmet binamızı, tesislerimizi, çöp konteynırlarımızı ve ortak kullanım alanlarını dezenfekte ettiler. Bununla birlikte halkımızın yoğun olarak kullandığı bölgelere dezenfektanlar yerleştirip düzenli olarak kontrolünü sağladılar.

 

Bu zorlu süreçte Lüleburgaz Belediyesi olarak, vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu maske, dezenfektan, siperlik, eldiven gibi koruyucu ve hijyen malzemelerini hiç vakit kaybetmeden temin etmeye çalıştık. Hatta pandeminin ilk aylarında maske temin edilmesinin oldukça zor olduğu günlerde kadın kooperatifimiz  ve gönüllü vatandaşlarımız ile birlikte maskelerimizi kendimiz diktik.  Ayrıca az önce bahsettiğimiz ekonomik desteklerle de halkımızın ve esnafımızın bir nebze olsun rahat nefes almasını sağlamaya çalıştık.

“Halkımızla beraber deprem bölgelerinin yaralarını sardık”

Tabi bu arada 2 deprem yaşadık. Birincisi Elazığ Depremi, diğeri İzmir Depremi. Depremlerin gerçekleşmesiyle birlikte ekiplerimiz deprem bölgeleriyle hemen irtibata geçerek gerekli yardım malzemelerinin listelerini oluşturdular ve hemen yardım kampanyasını başlattı. Halkımızla birlikte kısa sürede topladığımız 2 tır yardım malzemesini deprem bölgelerine göndererek vatandaşlarımızın yaralarını sardık.

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sosyal belediyeciliğin tüm gerekliliklerini yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Bununla ilgili çok önemli projeler hayata geçirdik.

Yemekler, “Sevgi”yle pişiyor

Öncelikle Lüleburgaz’da kimse yatağına aç girmeyecek dedik ve hepinizin bildiği gibi “Sevgi Mutfağımızı” hayata geçirdik. Sevgi Mutfağımızda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için haftanın 7 günü en az 3 çeşit yemek pişiyor. Ekiplerimiz her gün aynı saatte bu yemeklerimizi vatandaşlarımıza ulaştırıyor. 

Diğer yandan Lüleburgaz’da kimse üşümeyecek dedik ve STK’larımız, Kent Konseyimiz, Gönüllü Annelerimiz, Kadın Girişimcileri Kooperatifimiz, Yardımseverler Derneğimiz ve ismini sayamadığımız birçok paydaşımızla birlikte “İyilik elden ele” sloganıyla Sevgi Mağazasını hayata geçirdik. Yardımsever halkımızla birlikte mağazamızın raflarını kısa sürede doldurduk ve 2021 yılının ilk günlerinde mağazamızı halkımızın hizmetine açtık. O günden bu güne kadar toplamda 241 kişiye 1895 parça giyecek yardımı yaptık.

Bunun dışında bize ulaşan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ev temizliği ve evde bakım hizmetlerini titizlikle gerçekleştiriyoruz.

Bütün bunları bir elin verdiğini diğer el görmeden gerçekleştiriyoruz. Lüleburgaz’da iyilik kimse görmeden elden ele yayılıyor.

Diğer yandan sünnet şölenlerimiz, toplu nikâhlarımız gibi birçok organizasyonumuz devam ediyor.

Müzisyenler unutulmadı

Bizim Kızanlar Bizim Nağmeler: Tüm bunları yaparken kültür üreten bir kentin en önemli temel taşlarından biri olan müzisyenlerimizi de unutmadık. Geçtiğimiz Ocak ayında hayata geçirdiğimiz Bizim Kızanlar Bizim Nağmeler Programı’yla pandemiden etkilenen müzisyen dostlarımızın yanında olduk. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızın da keyifli vakit geçirmesini sağladık.

Bütün bu nakdi ve ayni yardımlarımızın toplam bedeli 2 milyon TL’yi geçti. Bütün bu pandemi sürecinin getirdiği zorluklara rağmen halkımızın yanında olmaya, yaralarımızı sarmaya, sosyal belediyeciliğin tüm gerekliliklerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik sadece yardımlaşma değildir. Aynı zamanda öncelikle çocuklarımız, gençlerimiz, engellilerimiz, dezavantajlı gruplarımız ve kadınlarımız olmak üzere insanlarımıza yatırım yapmaya devam ediyoruz. Sosyal gelişim hizmetlerimiz pandemiye rağmen aralıksız devam ediyor.  “ diyerek Lüleburgaz’da sosyal belediyecelik anlamında yapılan çalışmaları özetledi.

Lüleburgaz halkının sosyal gelişimine ve kültürel faaliyetlere verilen öneme de değinen Başkan Gerenli ; LİMER Girişimcilik ve İnovasyon Programları, Sanat Atölyelerinde tiyatro, fotoğrafçılık, kukla, müzik, kişisel gelişim ve farkındalık eğitimleri, sporla iç içe yaşam etkinlikleri, sağlıklı yaşam seminerleri, Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde meslek edindirme atölyeleri gerçekleştirildiğini, sportif olarak ise 11 ilden 470 sporcunun katılımıyla Yıldızlar Hentbol grup Yarışması, Rc Park Türkiye Buggy Şampiyonası, 14 yaş tenis turnuvası ve kişisel gelişim ve farkındalık eğitimleri gerçekleştirildiğini belirtti.

AMATÖR SPORA DESTEK

Lüleburgaz Belediyesi’nin sadece Lüleburgazspor’a değil, amatör spor branşlarında mücadele eden tüm takım ve sporculara destek olduğunu aktaran Belediye Başkanı Murat Gerenli “Öncelikle 2006-2007 yıllarında Lüleburgazspor 3. Lige çıktığında ben bu takımın yöneticiliğini yaptım. Lüleburgazspor’un ciddi bir taraftarıyım. 1978-79’da Beşiktaş, Fenerbahçe’yi elediğimiz zamanlarda ilk defa okulda devamsızlık yaptığım zamanlardı. O günleri hiç unutamam. Lüleburgazspor benim Lüleburgaz’a aidiyetimi artırmış olan ve bağlılığımız sağlayan bir markadır. Bundan sonra da devam etmesi gerekir. Kentimizin ekonomisi ve morali açısından başarıları çok önemlidir. Ben Lüleburgazspor taraftarı Murat Gerenli olarak elimden ne geliyorsa yapacağım. Ama Lüleburgaz Belediyesi’nin kurumsal olarak yapabilecekleri bellidir. Belli sınırlar içerisindedir. Bu sınırların dışına çıkması mümkün değildir. Lüleburgaz Belediyesi herkes için spor ilkesiyle, herkesin spor yapabilmesini sağlamalıdır. Kanunlar şunu der: Bir önceki yılın gelirlerinin binde 12’sini amatör sporlar için harcar der. Bunun içerisinde Yıldırımspor, Özerspor, Kentspor, İstasyon var. Bunlar hep bizim takımımız. Basketbolcularımız, tekvandocularımız var. Burada spor yapan herkese Lüleburgaz Belediyesi kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden destek olacaktır. Lüleburgazspor diğerlerinin bir tık üzerindedir. Ona daha fazla yardım yapabilmek için gerekeni yapacağız. Ama yasalarla belirlenmiş olan sınırlar içerisinde yardım yapacağız. Lüleburgazspor’unBAL’a katılım ücretini yatırdık. Bu sene kampa gideceklerdi. Kamp için belli bir ücret yatırdık. Yaklaşık 50 bin TL’lik bir destek yaptık. Ama diğer amatör kulüplerimize de destek oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz. Lüleburgazspor için aynı zamanda LYFA’da idmanlarını yapabilmeleri için tesislerimizi onlara açtık.” diyerek kurum olarak amatör sporun yanında olduklarını belirtti.

ARAÇ FİLOSU

Lüleburgaz Belediytesi’nin araç filosunu da güçlendirdiğini söyleyen Başkan Gerenli; son 2 yılda araç filosuna 37 yeni araç kazandırıldığını ve bununla araç sayısının 101’e ulaştığını söyledi. 101 aracın da 69’unun belediyeye ait olduğunu belirten Başkan Gerenli; araç filosu güçlendirilirken kiralamak yerine satın alma yoluna gidildiğini ifade etti.

Basın mensuplarının çevre belediyelerle aranızda rekabet var mı” sorusuna Başkan Gerenli “ Tatlı bir rekabet içindeyiz.Etkinlik ve çalışmalarımızı paylaşıyoruz. Trakya; tarihi, kültürü,doğal güzellikleriyle bir bütündür. O şekilde bakıyoruz” dedi.

Önümüzdeki seçimler için anket yaptırdınız mı?” sorusuna ise Gerenli “Siyasi değil belediyecilik hizmetlerinden memnuniyet anketi yaptırıyoruz. Siyaseti meslek değil hizmet olarak görüyorum.” Sözlerini kullandı.

Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin 750 gününü değerlendirdiği yazı dizimizin beşinci ve son bölümü yarın sizlerle olacak.

Buğra KAYA

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek