Lüleburgaz’da Aziz Yıldırım rüzgarı esti
Bakan Yardımcısı Cuma namazını Lüleburgaz’da kıldı
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılacak
Zabıta Müdürü, Bıyıktaş’ın acı günü
Bu haber 26 Nisan 2021, Pazartesi 09:13 tarihinde eklendi. 553 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Gerenli, 750 gününü değerlendirdi

Göreve geldiği günden itibaren 750 gününütamamlayan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, basın mensuplarıyla bir görüşme yaparak 750 gününü değerlendirdi. Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin 750 günlük görev süresini değerlendirdiği yazı dizisinin ilk bölümü sizlerle.
Başkan Gerenli, 750 gününü değerlendirdi  

29 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Lüleburgaz Belediye Başkanı seçilen Dr. Murat Gerenli, geçtiğimiz günlerde Lüleburgaz’daki basın mensuplarıyla bir araya gelerek görev süresi boyunca yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Temizlik, alt yapı, üst yapı, trafik sorunu, çevre yolu, EDS, akademiler, dere ıslahı, çevre sağlığı, yatırımları Lüleburgaz’ın yeşil alanlara kavuşturulması, Covid-19 sürecinde yaşanılanlar, sosyal destek çalışmaları gibi birçok konuda bilgiler veren Belediye Başkanı Gerenli, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

“Sevdamız Lüleburgaz” diyerek yola çıktıklarını söyleyen Başkan Gerenli; öncelikle Lüleburgaz halkının sorunlarını tespit etmek istediklerini, bu amaçla sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve halkla bir araya geldiklerini söyledi. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde kadınlarla gerçekleştirdikleri mahalle toplantılarının sorunların tespitinde önemi olduğuna değinen Başkan Gerenli; temizlik, sokak hayvanları, yetersiz yeşil alan, bozuk yol, alt yapı ve üst yapı sorunlarını belirledikleri ve çözüme kavuşturmak için kolları sıvadıklarını söyledi.

Gerenli; modern yöntemlerle altyapı ve üst yapı çalışmalarını yaptıklarını, vahşi depolama alanını bertaraf ederek çöpleri KIRKKAB’a ait düzenli depolama alanına taşıdıklarını ve enerjiye dönüştürdüklerini, bisiklet yolu kazandırdıklarını, Kent Ormanı çalışmalarını, mezarlık çalışmaları, sokak hayvanlarının sağlığı ve konforu için yapılan çalışmaları anlattı.

Bu sorunları büyük ölçüde çözüme kavuşturduklarını dile getiren Başkan Gerenli, kurulan çağrı merkezinin de belediye ve vatandaş arasında köprü kurarak sorunların acil çözümü için önemini belirtti.

Çalışmalarını şeffaflık ilkesi doğrultusunda yaptıklarını belirten Gerenli, belediye meclis toplantılarını, ihaleleri canlı yayınladıklarını, şahsının mal varlığı dahil her şeyin vatandaşlarla paylaşıldığını ifade etti.

Lüleburgaz’a çevre yolu yapılması ve dere ıslahının gerçekleşmesi, taş köprünün yayalaştırılması için gerekli adımların atılmasının gerektiğini belirten Gerenli, dere ıslahı projesiyle Mimar Sinan’ın eseri Tarihi Taş Köprü’yü kurtaracaklarını ihalenin feshedildiğini öğrendiklerini söyledi.

Trafik kazalarının önlenmesi için çevre yolunun yapılmasının da şart olduğunu ancak devletin bu konuda adım atmadığını belirten Başkan Gerenli, çevre yolu yapılmıyorsa EDS’nin alternatif olabileceğini belirtti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Gerenli;  AŞK projesinin günümüz teknolojisinde gerekli görülmediği için rafa kaldırıldığını söyledi.

Gençlik Parkı için gelen soru üzerine; “ Gençlik Parkında çok çalışma yaparak parkı yeniledik. Parkın kafeteryası için açık ihale usulüyle kiralama ihalesi yapıldı. Konuyla ilgili CİMER şikayetleri geldi. Teknik şartnamede sorun yaşanmış. Devletin kurumları burada inceleme yaptı.

Kaymakamlıktan ihalenin feshi konusunda resmi yazı geldi. 3 ay da itiraz süreci yaşandı. İhaleyi alan arkadaşlara da söyledim. Bizim için sorun değil konuyu adli makamlara taşıyın dedim. İhale iptal edildi. Çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Lüleburgaz Belediyesi bu parkı kendisi işletecek” dedi.

“Sosyal yardımları yaparken gözden kaçırdığınız kesim olmuş mudur? Pandemi dönemi nedeniyle psikolojik yardım sağlanacak mı?” sorusu üzerine Gerenli “ Mutlaka vardır. Müdürlüğü geçen yıl kurduk, doğru verilere ulaşmaya çalışıyoruz. Muhtarlar ve halkın yardımı bizim için çok önemli. Hak temelli yardımlaşma yapmak çok önemli. Sosyal belediyecilik toplumun gelişimini sağlamaktır. Bunun için çalışıyoruz. Engelliler, kadınlar, çocuklar önceliğimiz. Psikolojik danışman ve diyetisyenlerle ortak çalışmalarımız var. Pandemi engellese de seminerlere devam edeceğiz.

Şeker Depoları için gelen soru üzerine “Türkiye Şeker İşletmeleri AŞ’ye ait bir arazi. Burası sosyal donatı alanı şehrin içerisinde. İmara belediye sosyal donatı alanı olarak işli. Yerel yönetimlerin yetkisindedir imar planı yapmak ama bizim yetkimizi elimizden alarak Cumhurbaşkanlığı Toplu Konut İdaresi Özelleştirme Dairesi orayı sosyal donatı alanı olmaktan çıkararak 5 katlı konut alanına çevirdi. İtiraz ettik. Şehrin merkezinde yaşlı bakım evi, Balkan Evi, çocuk kreşi yapmak istedik. Balkanlardan göçederek nüfus yapısı oluşmuş bir kentiz. Müzeye çevirmek istedik ancak bir gecede çıkarılan bir yazıyla 5 katlı konut alanına çevrildi. İtiraz ettik, kabul edilmedi. İtirazımız sürecek. Sosyal donatı alanı olarak kazandırmak istiyoruz ve bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Burası olmazsa da başka bir yere yapacağız. Eski Diş Hastanesinin olduğu alan olabilir. 5 katlı bina olduğu zaman trafik sorunu daha da artacak. Altyapı hizmeti, su, fiber optik ağ bağlantısı projeleri için zaman gerekiyor. Rant uğruna Lüleburgaz’ı boğuyorlar.” dedi.

Yazı dizisinin devamı yarın belediye’nin bu süre içinde gerçekleştirdiği çalışmalarıyla devam edecek.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek