Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 05 Nisan 2021, Pazartesi 09:34 tarihinde eklendi. 1721 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Sanat Akademisi, vatandaşın sırtında bir kamburdur”

AK Partili Lüleburagz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın, 1 Nisan 2021 tarihli Lüleburagz Belediye Meclisi toplantısında faaliyet raporlarının okunmasının ardından Lüleburgaz Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar içinde güçlü yanlarımız olarak belirtilen akademilere değindi. Ömer Aydın; Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nin(LYSA) projesinin tamamlanmış olmasına rağmen açılamadığını, Motosiklet Bisiklet Akademisi’nin ise motosiklet bölümünün açılamadığını söyledi.
“Sanat Akademisi, vatandaşın sırtında bir kamburdur”  

Aydın; belediyenin ihale yapma konusunda beceriksiz olduğunu dile getirdi.

Ömer Aydın; faaliyet raporlarının okunmasının ardından söz alarak şunları söyledi; “Sayfa 203’te yer alan güçlü yanlarımız kısmında akademilerin varlığı başlığına dikkat çekmek istiyorum. Öncelikle sanat akademisinden bahsetmek istiyorum. Bu akademi 2015 yılında proje yarışmaları ödüller ile duyurulmaya başlandı ve ilk kazma 2016 yılında vuruldu. Bugün yıl 2021 daha tamamlanamamış, Lüleburgaz halkının hizmetine sunulamamış, durduğu yerde çürüyen bir akademi.

Gelelim Bisiklet ve Motorsiklet akademisine 2017 yılında açılarak bir kısmının Lüleburgaz halkının hizmetine sunulan bu akademi bir kısmı dememde ki sebep motorsiklet kısmı hiç açılamadı. Lüleburgazlı motorsiklet tutkunu vatandaşlarımız bir kez olsun bu kısmı kullanamadı. Lüleburgaz’ın çok daha önemli ihtiyaçları, eksikleri varken çok büyük rakamların gömüldüğü bu akademilerin içler acısı durumuna karşı 2020 faaliyet raporuna güçlü yanlarımız kısmında yer vermek zannediyorum ki 1 Nisan şakası olmalı.

Gelelim zayıf yanlarımız kısmına Lüleburgaz Belediyesi mevcut yönetiminin uygulamaları sebebiyle bir çok zayıf yanlarını sıralayabiliriz fakat kıymetli vaktinizi almak istemiyorum. Bu sebeple uzun zamandır gündemde olan bir konuya değinerek zayıf yanlar kısmına bir satır daha eklenmesi gerektiği düşüncemi sizinle paylaşmak istiyorum. Lüleburgaz belediyesi ne yazık ki ihale yapma konusunda beceriksiz, iş bilmez bir yönetimin elindedir. Gençlik parkı konusunda tüm Meclis üyesi arkadaşlarımın bilgi sahibi olduğunu  düşünerek detaya girmiyorum. İhale konusunda beceriksiz oluşunuzun zayıf yanlarımız başlığı altında yazılması gerektiğini düşünüyor. Teşekkür ediyorum.”

Bunun üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer ve Belediye Meclis Üyesi Günsel Solak, görüşlerini dile getirerek akademilerin önemine değindi.

Başkan Gerenli ise “Zihniyetinizin, bakış açınızın göstergesi. Türkiye’de verilen eğitimin bu noktası. Köy Enstitülerini kapatan zihniyetle aynı olduğunu düşünüyorum. Lüleburgaz’da o ruhu, halkımızın eğitimi için sürdüreceğiz. Eksikleri olabilir elbette. Aydınlanma yolunda devam edeceğiz.” dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek