Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 12 Mart 2021, Cuma 19:12 tarihinde eklendi. 872 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Tüm sağlık emekçilerini ayakta alkışlıyoruz”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu; 14 Mart Tıp Bayramı olması nedeniyle açıklamalarda bulundu.
 

CUMHURİYETİN YETİŞTİRDİĞİ YÜCE GÖNÜLLÜ TÜM SAĞLIK EMEKÇİLERİMİZİ AYAKTA ALKIŞLIYORUZ”

Milletvekili Gündoğdu, Tıp Bayramı olması nedeniyle şu açıklamayı yaptı;  “Mesleğini özgürce yerine getirmek, ayrımsız, herkese hak ettiği sağlık hizmetini eşit bir şekilde, modern şartlarda ulaştırmayı kendisine amaç edinmiş tüm sağlık emekçilerimize minnettarız.

19 yıllık AKP hükümetlerinin hatalı sağlık politikaları sonucu tüm sağlık çalışanlarımız ve hizmet alan halkımız mutsuz ve umutsuzdur.

Özellikle bir yıldır salgın süresince gecesini gündüze katan, ailesinden günlerce, aylarca uzak, güç şartlarda kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarımız öfkeli ve şiddet sarmalı içinde kalmıştır.Mesleğini hakkıyla yerine getiremediğini, hakkını alamadığını düşünmektedir.

AKP iktidarı; sağlıkta dönüşüm adıyla performansa dayalı ödeme sistemiyle, hasta bakımında niteliğin değil niceliğin öne çıktığı, hekimlerimizin en kısa sürede çok sayıda hastaya bakmaya zorlandıkları, hastaya yeterli süre ayıramadıkları, nitelikli sağlık hizmeti sunabilmenin koşullarının yok edildiği sağlıksız bir ortam yaratmıştır.

Nitelikli sağlık hizmeti üretmek için; insanca çalışma koşulları ve emeğin karşılığı olan ücret, mesleki bağımsızlık, iş yükünün insancıl düzenlenmesi, mesleki sağlık ve güvenlik, fırsat eşitliği ve örgütlenmeözgürlüğü sağlanmak zorundadır.

Tüm olumsuz şartlara rağmen her türlü risk altında çalışmaya devam eden, halkın sağlığı için canlarını feda eden tüm sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyor, yaşamını kaybeden sağlık çalışanlarımızı saygıyla anıyorum.

Sağlık çalışanlarımıza insanca çalışma koşullarının sağlandığı, vatandaşlarımızın kaliteli ve ücretsiz sağlık hizmetine kolay ulaşabildiği aydınlık bir Türkiye özlemiyle, yüce mesleklerini zorluklara rağmen sevgi ve gönül bağıyla yapmaya çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını yürekten kutluyorum. Saygılarımla.”

 

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek