Şike operasyonunda Adli Kontrol Şartı çıktı
Sendika temsilcileri belli oldu
Liselerarası İngilizce Münazara Yarışması gerçekleşti
Yarın elektrik kesintisi var
Bu haber 11 Mart 2021, Perşembe 09:29 tarihinde eklendi. 953 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BUL-GÖÇ’ten Bulgaristan seçimleri için önemli duyuru

Bulgaristan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(BUL-GÖÇ) Lüleburgaz tarafından 4 Nisan’da gerçekleşecek Bulgaristan Parlamento Seçimleri ile ilgili bir açıklama yapıalrak Zayevlenye sürecinin tamamlandığı belirtildi.
BUL-GÖÇ’ten Bulgaristan seçimleri için önemli duyuru  

Gerçekleşecek seçimler için Lüleburgaz’da sandık kurulması ve sağlık koşullarını ön planda tutarak maksimum sayıda oy verilmesi için çalışmalar yapıldığı ve bu çalışmanın Zayevlenye verme sürecinin 10 Mart 00.00 itibari ile sona erdiği belirtildi.

BUL-GÖÇ, Türkiye’de 3.sırada yer aldı

Açıklamada Lüleburgaz’dan oy kullanmak için Bulgaristan Adalet Bakanlığının Sistemine 1175 Beyanname girildiği, bunun 783’ü BUL-GÖÇ tarafından girilerek Türkiye’de 3.sırada yer aldığı da ifade edildi.

Her aileye ayrı kalem

Dernek tarafından seçim günü pandemi koşulları nedeniyle sağlığı ön planda tutmak ve aynı kalemle farklı kişilerin temas etmesini engellemek amacıyla oy kullanmaya gelecek her aileye farklı kalem verilecek.

BUL-GÖÇ tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı; “ Değerli takipçilerimiz, yaklaşık bir aydır sürdürdüğümüz, “4NisanBulgaristanParlamentoSeçimleri” için Lüleburgaz'da Sandık Kurulması ve sağlık koşullarını ön planda tutup maksimum sayıda oy kullanmak için yaptığımız çalışmalar neticesinde gece 00.00 itibari ile #Zayevlenye verme süreci sona erdi. Bulgaristan Adalet Bakanlığının Sistemine Lüleburgaz'da oy kullanmak için 1175 Beyanname girildi. Bu beyannamelerin   783'ü derneğimiz tarafından sisteme yüklendi. Tüm Türkiye'de 3.sırada yer aldık. Seçimlerde dikkat edilecek en önemli konu pandemi şartları devam ettiği için 'Sağlık'.  O yüzden derneğimiz tarafından, aynı kalemle farklı kişilerin temasını engellemek amacıyla; seçim günü oy kullanmaya gelen her aileye ayrı kalem dağıtımı yapılacaktır. Biz “Zayevlenye” toplama sürecinde elini taşın altına koyan, diğer dernekçi arkadaşlara ve kendine görev edinip kapı kapı dolaşıp bize yardımcı olan camiamızın çok değerli mensuplarına çok teşekkür ederiz.”

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek