Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 29 Ocak 2021, Cuma 09:27 tarihinde eklendi. 847 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kayan, “Temel gıdalardan KDV kaldırılsın”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan; et, süt ve yumurta gibi temel gıdalara uygulanan Katma Değer Vergisi’nin(KDV) kaldırılması için kanun teklifi verdi.
Kayan, “Temel gıdalardan KDV kaldırılsın”  

Milletvekili Turabi Kayan,   temel besin maddelerinden KDV oranının düşürülerek halkın kırmızı et kaynaklı proteinle daha çok buluşması gerektiğini, böylece üretici, aracı, satıcı ve tüketicinin rahat nefes alacağını belirtti.

Turabi Kayan, kanun teklifi için şunları gelen gerekçe oalrak gösterdi; “Et sektöründe ekonomik değer zincirinin perakendeye kadar olan halkalarında KDV oranı yüzde 1 iken, perakende satışta KDV oranının yüzde 8 dir. Et fiyatlarının düşürülmesi ve halkımızın kırmızı et kaynaklı proteinle daha çok buluşması için tüketicimiz bu vergi yükünden kurtulmalıdır.

 Kayıt dışı ile mücadele edebilmek için öncelikle tüm hayvansal protein ürünlerinin KDV’si sıfırlanarak “sosyal bir beslenme” anlayışına geçilmelidir. Süt sektöründe kayıt dışılığın yarattığı haksız rekabeti azaltmak ve süt arzı artışını tetikleyecek talebi artırabilmek için temel gıda maddesi olan süt ve süt ürünlerinde KDV sıfır olmalıdır.

 Bu sebeple temel gıdalarımızdan olan et, süt ve yumurtaya uygulanan KDV'nin kaldırılmasıyla üretici, aracı, satıcı ve tüketici rahat bir nefes alabilecektir.”

Turabi Kayan, verdiği kanun teklifi değişikliğine şu maddeleri önerdi;

1-Madde ile et, süt ve yumurtadan kaynaklanan teslimlere ilişkin Katma Değer Vergisi istisnası getirilmesi amaçlanmıştır.

2-Yürürlük maddesidir.

3-Yürütme maddesidir.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek