Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 27 Ocak 2021, Çarşamba 09:04 tarihinde eklendi. 985 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Dupnisa Mağarası tehdit altında”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu, Dupnisa Mağarası ve çevresinde yapılacak olan otel, konaklama tesisi ve otopark inşaatlarının Dupnisa Mağarası’nı tehdit altında bıraktığını söyleyerek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a soru öneresi yöneltti.
“Dupnisa Mağarası tehdit altında”  

Kırklareli’nin Trakya bölgesinin tarih öncesi konumuyla dikkat çeken, pek çok antik yerleşim merkezlerine ev sahipliği yapmış güzide bir yerleşim yeri olduğunu belirten Milletvekili Vecdi Gündoğdu “Kırklareli’mizin turizme açık tek mağarası olan Dupnisa Mağara bölgesi bilim insanları tarafından takip edilen flora ve fauna açısından 12 sıcak noktadan birisidir.

Eşsiz doğa zenginliğimizin kalbine, Dupnisa Mağarası ve çevresine, Kırklareli İli Demirköy İlçesi, Sarpdere Köyü Dupnisa Mağarası mevkii 104 ada 74 ve 98 parseller üzerine  ne yazıktır ki restoran, bungalov evleri ve otopark yapılması planlanmaktadır.” dedi.

Gündoğdu; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a cevaplaması için şu soruları yöneltti;

1-Istranca Ormanları’nda 2. derece doğal sit ve arkeolojik sit alanı olan ve içinde binlerce yarasa popülasyonunu barındıran anılan bölgede yapılacak olan otel, konaklama tesisi ve otopark inşaatlarının bölgeye vereceği telafisi mümkün olmayan zararları nasıl telafi edeceksiniz?

2-Anılan bölgenin sit alanı ve zengin biyolojik çeşitliliğe sahip koruma alanı olması, baskın meşe ormanlarının ortasında, zengin bir otsu floraya sahip ve endemik türleri de barındıran bölgenin kalbine yapılacak tesislerin, geri dönüşü olmayacak zararlar verebilmesi ihtimalinin bilimsel olarak tespit edilmesi nedeniyle farklı bir bölgeye yapılması neden düşünülmemektedir?

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek