Ovacık Köyünde Yaprak Leyleğe Yuva
İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleşti
EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN!
Kırklareli Belediye Meclisi gelecek hibelere hayır dedi
Bu haber 20 Ocak 2021, Çarşamba 09:05 tarihinde eklendi. 658 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Özel çocukların filmi tamamlandı

Lüleburgaz’da faaliyet gösteren Filika Medya Organizasyon’un yapımcılığını üstlendiği özel çocuklara farkındalık yaratmak için çekilen kısa film tamamlandı.
Özel çocukların filmi tamamlandı  

Yapımcılığını Dilek Çakır’ın sahibi, Sevtap Öcal Aşkın’ın ise yöneticisi olduğu Filika Medya Organizasyon Şirketi’nin üstlendiği, özel çocuklara farkındalık yaratmak için çekilen “Biz de Sizin Gibiyiz” kısa filmin çekimleri tamamlandı.

Çekimleri Lüleburgaz ve Kırklareli’nde gerçekleştirilen filmin oyuncu kadrosunda Sinan Bengier, Şenol İpek, Mehmet Yaşar Çepiç, Ece Pirim gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmenliğini Onur Ögden’in yaptığı filmin 1 dakikalık fragman videosu da yayınlandı.

Down sendromlu ve otizm hastası çocukların da yer aldığı filmin galası için gün sayılıyor. Filmin galası pandemi şartlarına uygun olarak belirlenen bir tarihte gerçekleştirilecek.

Filmin gala süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Filika Medya ve Organizasyon Şirketi Kurucu ve Sahibi Dilek Çakır “Filika Medya’nın yapımcılığını üstlendiği ve tüm Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğimiz ünlü oyuncularla özel çocukları bir arada bulunduran, farkındalık yaratmak ve bu çocukları topluma kazandırmak amacıyla yola çıktığımız filmimizin çekimlerini tamamladık.

Proje tüm Türkiye’de yayınlanacak

Filmin oluşumunda en büyük desteği Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem beyden aldık ve bu bize cesaret verdi. Pandemi koşullarında filmi çekmemiz zor oldu. Keyifli üç gün geçirdik, filmin hazırlığı ise üç ay sürdü. Projenin mimarlarına yani destek olanlara teşekkür plaketi vermek istiyoruz. Filmimizin Tüm Türkiye’ de okullarda ve kanallarda yayınlanması İçin ilgili Bakanlıklarla da iletişim halindeyiz.Filmimizi ne kadar çok kişi izlerse o kadar çok farkındalık yaratacağımızı düşünüyoruz.

Uluslararası Festivale katılım sağlacanak

Filmimizle 12. Uluslararası Lions Kısa Film Yarışmasına katıldık. Nisan Mayıs aylarında sonuçlanacak. Buna benzer bir çok yarışma ve festivallere katılmayı düşünüyoruz. Gala gösteriminden sonra filmi tüm Türkiye’nin izlemesi için elimizden gelen desteği göstereceğiz” diye konuştu.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek