KÖYDES SEÇİMLERİ YAPILDI
Vali Ekici, cenaze törenine katıldı
Paranoya  Filmiinin Lüleburgaz çekimleri başladı
“AŞI OLMAYI İHMAL ETMEYİN”
Bu haber 18 Ocak 2021, Pazartesi 09:21 tarihinde eklendi. 666 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hayvanseverler, belediye hakkında suç duyurusunda bulundu

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu(HAY-KONFED) Kırklareli İl Temsilcisi Banu Dolaştır, Lüleburgaz’da ikameti çevresindeki bir köpeğin Lüleburgaz Belediyesi ekipleri tarafından yasalara uygun olmayan şekilde alıkonduğu ve köpeğin kayıp olduğu gerekçesiyle Kırklareli Valiliği’ne şikayette bulundu.
Hayvanseverler, belediye hakkında suç duyurusunda bulundu  

Köpeğin 1 yıldır Taşkın Vadi Konakları Sitesi’nin bahçesinde yaşadığını belirterek “Köpek Lüleburgaz Belediyesi tarafından kısırlaştırılarak küpelenmişti. Daha sonra köpeği çiftleşirken görenler yavru yapabilir endişesiyle belediyeden köpeğin alınmasını istedi.

Belediye yetkilileri de köpeği anestezik madde ile bayıltarak yerinden aldı. Ancak köpek yaklaşık 3 haftadır kayıp. Belediye köpeğin kendileri tarafından alınmadığını söylüyor ancak diyor alındığına dair kamera kayıları var.” dedi.

Belediye ekiplerinin köpeği Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı olarak kısırlaştırma veya tedavi amacı olmadan topladığını ve anestezik madde kullanarak uyuşturduğunu ifade eden Banu Dolaştır, köpeğin Lüleburagz Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde olmadığını ve 14 gündür kayıp olduğunu sözlerine ekledi.

Güvenlik kamerasıyla köpeğin belediye ekipleri tarafından alındığının kanıtladığını söyleyen HAY KONFED İl Temsilcisi Banu Dolaştır “ Belediye tarafından bizlere köpeği almadıkları söylendi. Köpek, barınakta yok. Hayvanın alınıp bilinmeze götürülmesi, yerel yönetimlere, Lüleburgaz’a  yakışmıyor. Nereye bırakıldıysa geri getirilmesini istiyoruz. Kolluk kuvvetlerinden bu konuyu takip etmelerini talep ediyoruz. “dedi.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek