Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 16 Ocak 2021, Cumartesi 09:09 tarihinde eklendi. 999 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“İstanbul Sözleşmesi Yaşatır”

İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Teşkilatı tarafından kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 15 Ocak 2021 Cuma günü basın açıklaması düzenlendi.
“İstanbul Sözleşmesi Yaşatır”  

Lüleburgaz Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen açıklamaya CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, İYİ Parti Kırklareli Koordinatörü Kürşad Yamaner, Kırklareli İl Başkanı Hilmi Hersek, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, CHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Tamer Ermut, Kristal-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Mehmet Özmüş, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nükhet Tufan Cebelli ve İYİ Parti Teşkilatları katıldı.

Basın açıklamasına katılanlara mor maske dağıtıldıktan sonra İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Nurdan Aksakal Kurtuluş basın açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamasında İstanbul Sözleşmesinin önemini dile getiren İlçe Başkanı Kurtuluş açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “İstanbul Sözleşmesi kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi ve korunması, kadınlara yönelik şiddetin faillerinin kovuşturulması, yargılanması ve cezalandırılması ile ilişkili hükümler içeriyor.

İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe gireli 7 yıl oldu. Sözleşmenin gereği  olan önlemlerin acilen alınmasını istiyoruz. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede hayati öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi’nden de vazgeçmiyoruz. Çünkü sözleşmeyi feshetmek demek kadınlara karşı şiddete ve kadın cinayetlerine de göz yummak demektir.

İstanbul sözleşmesine KARŞI ÇIKMAK demek

-sözleşmenin 12. maddesinde "Taraflar; kültür, gelenek, görenek, din veya sözde namusun, bu sözleşme kapsamındaki herhangi bir şiddet eylemi için gerekçe oluşturmamasını sağlar" diyor. Bu maddeye karşı çıkmak bir anlamda din, töre ve sözde namusun şiddet eylemlerine gerekçe olmasını da normalleştirmek anlamına geliyor. Bu sözleşmenin iptali kadın cinayetlerine göz yummak demektir.

Yani çok basit ve yalın şekliyle İstanbul Sözleşmesi psikolojik şiddet, ısrarlı takip, fiziksel şiddet, tecavüz, zorla evlendirme, kürtaja zorlama, zorla kısırlaştırma ve taciz dahil cinsel şiddet olmak üzere kadına yönelik şiddetin tüm türlerini içeriyor.

İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele için vardır. İstanbul Sözleşmesi, kim olursa olsun şiddet mağdurunu korumak için vardır. "Ama"sız,"fakat"sız şiddete karşı durmak için vardır.

İstanbul Sözleşmesi, Türkiye ve dünya kadınlarına verilmiş bir söz, güçlü bir taahhüttür.

Bu sözden caymayalım. şiddet uygulayanları cesaretlendirrneyelim.

Şimdi söyleyecek son sözümüz var

EŞITLIĞI ISTEMEYENLERE VE SÖMÜRÜYE İTİRAZIMIZ VAR

Bu karanlığa karşı mücadele etmek boynumuzun borcu. İstanbul Sözleşmesi nden çıkmak, kadına yönel ik şiddete ve kadın cinayetlerine göz yummak anlamına gelir. Biz kadınlar olarak  "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" demeye ve sözleşme için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürmek boynumuzun borcudur. Bizi karanlığa itmeye çalışan erkek egemen anlayışa karşı dayanışmayla ve kol kola yürüyeceğiz.

Bize dayatılan gündemin dışında söyleyecek sözümüz var.Reva gördüğünüz hayatların, yasakladığınız sokakların, hapsettiğiniz evlerin, sahiplendiğiniz bedenlerin, uygun gördüğünüz rollerin üstüne BİZİM İTİRAZIMIZ VAR

"Fıtrat" diyerek eşitliği yok sayan zihniyetinize, siyasi çıkarlarınıza göre verdiğiniz hükümlerinize itirazımız var. Emeğimizin sömürülmesine, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine itirazımız var. Verdiğiniz sözleri tutmamanıza, yasaları etkin şekilde uygulamamanıza itirazımız var.

Her gün en az bir kız kardeşimizi hayattan koparmanıza itirazımız var. Durdurmadığınız şiddeti erkeklik ve hamaset söylemleriyle meşrulaştırmanıza isyanımız var. Ve bilin ki şiddetsiz, savaşsız, özgür ve eşit bir dünyayı size rağmen var edecek kadınlar var.”

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek