Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 11 Ocak 2021, Pazartesi 15:50 tarihinde eklendi. 748 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’den depremin yıl dönümünde Elazığ çıkarması

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu’nun da aralarında olduğu 30 CHP milletvekili depremin birinci yılında Elazığ’a ziyaret gerçekleştirdi.
CHP’den depremin yıl dönümünde Elazığ çıkarması  

CHP Genel Merkezinin görevlendirmesiyle Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç başkanlığında 30 milletvekili 6-9 Ocak 2021 tarihlerinde Elazığ’a giderek bir yıl önce yaşanan deprem sonrasında vatandaşın yaşadığı sorunları yerinde inceledi.

Elazığ’da yaptıkları çalışma hakkında bilgiler veren ve yaşanın depremin ardından bölge halkının nabzını tutan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu “Elazığ’da 24 Ocak 2020’de yaşanan depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yaptığımız görüşmeler ve yerinde tespitler sonrası vatandaşın sorunlarının hala çözülemediğini gözlemledik.

Depremden zarar gören vatandaşlarla görüşüp, depremin vurduğu Sivrice ilçesine giderek gruplar halinde ayrılan milletvekillerimiz riskli bulunup da yıkılma kararı alınan binaların yıkılışını mahalleye giderek takip ederken,

Bazı milletvekillerimiz de yapımına başlanan binaların olduğu bölgeye giderek yerinde incelemeler yaptı.

Ardından ildeki sivil toplum kuruluşları yöneticileriyle, esnafla ve muhtarlarla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduk.

Sorunlar hala ortada ve sahipsiz, kira yardımları yetersiz, evlerin zemini, kura çekimi, metrekaresinden, yerinden kaynaklı inanılmaz mağduriyetler devam ediyor.

Deprem sonrası hala en önemli sorun barınma. Konteyner kentlerde yaşayanlar var hala. Orta hasarlı evler artçı depremler sonrası daha da hasar görmüş durumda.

Çalışmalarımız, Hükümetin bir yıl sonra Elazığ’ın deprem sonrası sorunlarının çözümüyle ilgili güçlü bir iradesi olmadığını göstermektedir.

Deprem ülkesi olduğumuz ve deprem gerçeği unutulmadan tedbirlerin eksiksiz olarak alınması, sorunların kalıcı çözümü için kapsamlı çalışmaların yapılması bir zorunluluktur. 

Bizler, Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda ülkemizin dört bir yanında sorunları, dertleri olan vatandaşlarımızın dertlerini dert edinmeye devam edeceğiz.

Sorunların gündeme getirilmesi ve çözümü için her türlü gayreti göstereceğiz.” Açıklamasını yaptı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek