Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 09 Ocak 2021, Cumartesi 09:04 tarihinde eklendi. 805 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vecdi Gündoğdu’dan 10 Ocak açıklaması

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Vecdi Gündoğdu’dan 10 Ocak açıklaması  

Yapılan basın açıklamasında ülkemizde gazetecilerin çalışma şartları bakımından dünya sıralamasının oldukça gerisinde yer aldığı  belirtildi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu yaptığı açıklamada; “Basın İş Yasası’nın 1961 yılında çalışan gazeteciler lehine çok önemli hükümler içeren 212 sayılı yasayla değiştirilmesinin yıl dönümü olan 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanıyor.

Ülkelerin ve yönetimlerin ne derece demokratik olduğu basın yayın organlarının tarafsızlığı ve gazetecilerin çalışma koşulları ile doğru orantılıdır.

Ne yazık ki ülkemizde gazetecilik görevini yerine getirmek isteyen basın emekçileri her geçen gün daha da artan sıkıntılarla ve baskılarla karşı karşıya kalmaktadırlar.

18 yıllık AKP hükümetleri sonunda bugün ne yazık ki, bir taraftan yaptıkları haberler nedeniyle tutuklanan gazetecilerimizin olduğu, köşe yazarlarının görüş ve yazılarından dolayı işlerinden çıkarıldığı bir ortamı yaşıyoruz.

Günümüzde onlarca tv kanalı ve yüzlerce internet haber kanalında isimsiz, sessiz gazeteciler ordusu patronun iki dudağı arasında çalışarak hem düşünsel inisiyatifini kullanma hem fiziki anlamda adeta bir “modern kölelik” şartlarında görevini özveriyle sürdürmeye çalışmaktadır.

Türkiye’deki gazetecilik mesleğinin sorunları fakülte kapısından dışarı çıkıldığında başlıyor. TÜİK’in yayınladığı son iş gücü istatistiklerine göre işsizlikte en yüksek ikinci oran gazeteciliktedir.

Demokrasiyi geliştirmek için hiç vakit kaybetmeden basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, sosyal haklarının güvenceye alınması gerekmektedir.

Bu duygularla; Tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyor, güç şartlara rağmen kararlılıklarını ve inançlarını yitirmeden, haksızlıkları ve yanlışları görmezden gelmeden, halkın haber ve bilgi alma özgürlüğü için mesleğin etik ilkelerini savunmaktan vazgeçmeyen yerel ve ulusal tüm cesur basın emekçilerine selam olsun.”

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek