Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 08 Ocak 2021, Cuma 15:49 tarihinde eklendi. 1139 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emekli olacaklara kredi imkanı

Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası arasında 4 Ocak Pazartesi günü imzalanan protokol ile prim borcundan dolayı emekli olamayan sigortalı vatandaşlara kredi kullanma imkanı tanınıyor.
Emekli olacaklara kredi imkanı  

Protokol kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borçlu olan sigortalılar masrafsız olarak aylık 1,60 faiz oranı ile 36 aya kadar vadeyle kredi kullanabilecek.

Söz konusu anlaşma gereğince Bankalar adına SGK’ya yapılacak ödemeler 31 Mart 2021 tarihine kadar aktarılacak.

Kredi imkanından faydalanarak prim borcunu kapatmak ve emekli olmak isteyen vatandaşların en geç 1 Şubat 2021 tarihine kadar SGK İl Müdürlüklerine başvurması gerekiyor.

Kimler faydanalanacak?

(b) bendi kapsamında hizmeti olan ve bu hizmetler dikkate alındığında 4(b) BAĞKUR kapsamında yaşlılık aylığı bağlanacak sigortalıların birikmiş sigorta prim borçları

(b) bendi kapsamındaki hizmetlerine ait sigorta prim borcu (zorunlu veya isteğe bağlı) bulunup bu hizmetler dikkate alındığında, 5510 sayılı kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi gereğince yaşlılık aylığı bağlanacak sigortalıların sigorta prim borçları

 (a) ve/veya (b) bendi kapsamında hizmetleri bulunan ve bu hizmetler dikkate alınarak sadece hizmet borçlanması (doğum ve askerlik borçlanması) yapılması suretiyle yaşlılık aylığı bağlanacak sigortalıların

5510 sayılı Kanunun EK-5 ve EK-6 ncı maddesi kapsamında çalışanların hizmetleri dikkate alındığında 4 (a) SSK ve 4(b) BAĞKUR kapsamında yaşlılık aylığı bağlanacak sigortalıların birikmiş sigorta prim borçlarının tasfiyesine yönelik Bankadan sigorta prim borcu olanlar banka kredisi kullanarak emekliliğe hak kazanabilecek.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek