Şike operasyonunda Adli Kontrol Şartı çıktı
Sendika temsilcileri belli oldu
Liselerarası İngilizce Münazara Yarışması gerçekleşti
Yarın elektrik kesintisi var
Bu haber 07 Ocak 2021, Perşembe 08:58 tarihinde eklendi. 660 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BUL-GÖÇ’ten muhtarlara yaşam formu bilgilendirmesi

Lüleburgaz Bulgaristan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği( Lüleburgaz BUL-GÖÇ) tarafından Bulgaristan Emekli aylıklarının Türkiye'de ödenmesini sağlayan yaşam formu hakkında muhtarlara bilgi verilerek formun Lüleburgaz Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği aracılığıyla 22 mahalle muhtarına ulaşması sağlandı.
BUL-GÖÇ’ten muhtarlara yaşam formu bilgilendirmesi  

Lüleburgaz BUL-GÖÇ Başkanı Yüksel Mert, 5 Ocak 2021 Salı günü Lüleburgaz Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz işçioğlu’nu ziyaret etti. Yüksel Mert, Türkiye ile Bulgaristan arasında Bulgaristan Emekli aylıklarının Türkiye'de ödenmesine ilişkin anlaşmayı konu alan yaşam formunu Dernek Başkanı Yavuz İşçioğlu’na dernek bünyesindeki muhtarlara ulaştırması için teslim etti.

Yüksel Mert yaptığı açıklamada “ 1 Mart 1999 tarihinden itibaren yürürlükte olan Türkiye Cumhuriyeti ve Bulgaristan Cumhuriyeti arasında Bulgaristan Emekli aylıklarının Türkiye'de ödenmesine ilişkin anlaşma gereği Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere yılda iki defa resmi kurum tarafından tasdikli Yaşam Beyannamelerini Bulgaristan Ulusal Sigorta Enstitü'süne ibraz etmek zorundalar. Yoksa emekli maaşları 6 ay boyunca kesilebiliyor. 2020 Temmuz ayında Türkiye’deki Posta İdaresi' nin pandemi dolayısıyla Bulgaristan’a posta kabul etmemesi üzerine derneğimiz bu formları kabul ederek özel kurye ile NOİ Genel Merkezine götürüp tutanakla teslim etti. Bu sene de aynı uygulamayı üyelerimize ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Bu sene formların değişmesi dolayısıyla Lüleburgaz'da 22 Mahalle muhtarına ulaştırılmak üzere "Muhtarlar Derneğine", aynı zamanda Sakızköy, Ahmetbey, Evrensekiz, Çiftlikköy ve Büyükkarıştıran’da ki temsilcilerimize de formları bıraktık. Ne şekilde doldurulacağını da kendilerine izah ettik. Arzu edenler derneğimizden de bu formları ücretsiz temin edebilirler.” diye konuştu.

Buğra KAYA

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek