Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 04 Ocak 2021, Pazartesi 09:29 tarihinde eklendi. 1138 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kaynarca’da Taş Değirmen 250 yıldır ayakta

Lüleburgaz’da çevrenin korunması amacıyla yaptığı faaliyetlerle tanınan Hakan Dedeoğlu, “Su Diyarı” olarak bilinen Kaynarca’yı ziyaret etti.
Kaynarca’da Taş Değirmen 250 yıldır ayakta  

Pınarhisar’a bağlı Kaynarca beldesinde 250 yıllık tarihi su değirmeninin hala halka hizmet ettiğini belirten Dedeoğlu; su değirmeninin muhteşem bir eser olduğunu dile getirdi.

Suyun gerekliliğine değinen Dedeoğlu; suyun hayatımızı direkt etkilediğini belirterek “Doğal hayatın sürdürülebilir olması, çocuklarımızın geleceğidir. Vücudumuzun yüzde 75'i su olduğuna göre, onu temiz tutmalıyız. Su yoksa, hayat yok!” diye konuştu.

Dedeoğlu; Pınarhisar’da yapılmak istenen kalker ocağı nedeniyle Kaynarca’nın kuzeyinden gelen  suyun azaldığını ve Lüleburgaz’a  kadar gelen suyun azalması nedeniyle oluşacak kuraklıktan Lüleburgaz’ın da etkileneceğini ifade etti.

Hakan Dedeoğlu ile Rumlardan kalma Tarihi Taş Değirmende buluşarak çevre üzerine sohbet ettiklerini ifade eden Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker “Çevre mücadelesinin en önemli isimlerinden Hakan Dedeoğlu Bey ile Trakya ‘da aktif olarak çalışan ve tek olma özelliğine sahip Rumlardan  kalma 260 yıllık tarihi Taş Su Değirmenimizde buluştuk. Her köy , her belde bir fabrikadır. Üretmeli  ve çevreyi, suları, doğayı, toprakları, ormanları korumalıyız . Taş ve maden ocakları tüm bölgemizi tehdit ediyor, yaşam kaynaklarımızı korumak önceliğimizdir.  Hakan Dedeoğlu Bey’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek