Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 12 Aralık 2020, Cumartesi 09:04 tarihinde eklendi. 1094 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Kayan’dan, Sağlık Bakanına Covid-19 sorusu

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Covid-19 sürecinde Trakya illerinde günde kaç adet Covid-19 testi yapıldığını, kamu hastanelerinin doluluk oranını,ağır hasta sayısı, evlerind etedavi gören hasta sayısı, Trakya’da vefat eden hasta sayısını sordu.
Milletvekili Kayan’dan, Sağlık Bakanına Covid-19 sorusu  

Milletvekili Kayan, Lüleburgaz’da Sahra Hastanesi kurulması için hazırlık yapılıp yapılmadığını da Bakan Koca’ya sordu.

Eylül ayının son haftasından itibaren Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da, Covid-19 pozitif vaka sayısının Türkiye ortalamasının iki katı olduğunu hatırlatan Milletvekili Turabi Kayan “ Eylül ayının son haftasından itibaren Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da, COVİD-19 pozitif vaka sayılarındaki artış Türkiye ortalamasının 2 katından fazladır.

Trakya Bölgemizde sanayinin çok yoğun olması, fabrikaların 24 saat çalışması ve yakın temasın kaçınılmaz olmasından dolayı salgının yayılma oranı diğer bölgelerimizden çok daha fazladır.

Hekimler, uzmanlar ve sağlık meslek örgütlerinin temsilcileri, “Covid-19 hastalarının tedavi gördüğü yoğun bakım birimlerinin ve servislerin tamamen dolduğunu, hasta yakınlarının uygun hastane ararken hastaların hastane kapılarında saatlerce beklediğini ve hastaları özel hastanelere yönlendirmek zorunda kaldıklarını” söylemektedir.

Yoğun bakım servislerinde yer bulanamaması nedeni ile hayatını kaybeden hastalar son günlerde kamuoyuna yansırken; sağlık meslek örgütleri, yoğun bakım servislerinde yüzde 100’e yakın bir doluluk oranına ulaşıldığını açıklamıştır.” dedi.

Milletvekili Turabi Kayan; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti;

1- Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizde, günde kaç adet Covid-19 testi yapılmaktadır?

2- Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizde bulunan tüm kamu hastanelerinin doluluk oranı nedir?

3- Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizde,  kaç Covid-19 hastası bulunmaktadır?

4- Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizde,   Covid-19 nedeni ile kaç kişi ağır hastadır?

5- Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizde,   evlerinde Covid-19 tedavisi gören vatandaş sayımız kaçtır?

6- Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizde,   Covid-19 nedeni ile kaç vatandaşımız vefat etmiştir?

7- Trakya Bölgemizin en merkezi yeri olan Kırklareli ilimizin Lüleburgaz ilçesinde “Sahra Hastanesi” kurulması için Sağlık Bakanlığı’nın bir hazırlığı ya da bir çalışması var mıdır?

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek