Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 09 Aralık 2020, Çarşamba 15:58 tarihinde eklendi. 993 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gündoğdu, tamamlanmadan yıkılan istinat duvarlarını sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na cevaplaması için soru yöneltti.
Gündoğdu, tamamlanmadan yıkılan istinat duvarlarını sordu  

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu, Kırklareli’nde yağmurların nedeniyle yolların bozulmasının can kaybının yanı sıra ekonomik kayıplara da neden olduğunu hatırlatarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Yenice Köy Demirköy İlçesi arası Karaman Bayırı Soğuk Su mevkiinde devam eden istinat duvarı tamamlanmadan yıkılmaya başlamasının yaratacağı etkileri sordu.

Kırklareli’yi komşu il, ilçe ve köylere bağlayan yolların yetersizliğini dile getiren ve yağmurlardan sonra yolların bozulmasının can güvenliğini tehdit ettiğini ifade eden Milletvekili Vecdi Gündoğdu “Kırklareli ilimizi komşu illerimize, ilçe ve köylerimize bağlayan yollarının yetersizliği ve standart dışı imalatlar, yağmurlar sonrası ortaya çıkan çukur ve yol bozuklukları can güvenliğini tehdit etmeye başlamıştır.

Ayrıca, bozuk ve standart dışı yollar araçlarda ciddi hasarların meydana gelmesine, ekonomik kayıplar yaşanmasına neden olmaktadır.

18 yıldır AKP hükümetleri Kırklareli’nin karayolu ve demiryolu ulaşımını modernleştirememiş, ulaşım güvenliğini hala sağlayamamıştır.

Kırklareli’nin Yenice Köy Demirköy İlçesi arası Karaman Bayırı Soğuk Su mevkiinde aylardır devam eden istinat duvarı çalışmaları nedeniyle karayolu tek şerit olarak hizmet vermektedir. Anılan yolu tek şerit kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımız ciddi kaza riskleriyle karşılaşmaktadır.” dedi.

Milletvekili Gündoğdu; Balan Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti;

1- Kırklareli’nin Yenice Köy Demirköy İlçesi arası Karaman Bayırı Soğuk Su mevkiinde aylardır devam eden istinat duvarı çalışmaları tamamlanmadan yer yer yıkılmaya başlamış ve ciddi tehlike arz etmektedir.

Anılan bölgede istinat duvarı çalışmaları ne zaman tamamlanacaktır, yeni yapılan istinat duvarlarının yer yer yıkılmasının, oluşan ve oluşabilecek tehlikenin sorumlusu kim veya kimlerdir, sorumlular hakkında idari ve yasal işlem başlatılmış mıdır?

2-Anılan bölgede kış şartları yoğunlaşmadan istinat duvarlarının yıkılması, önümüzdeki günlerdeki kar ve yağmur yağışlarının artığını düşünüldüğünde daha büyük bir tehlikenin habercisidir. Bu tehlikenin  önüne geçmek için hangi tedbirleri alacaksınız?

3-Demirköy ilçemizi, İğneada Beldemizi ziyaret edecek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini nasıl sağlayacaksınız?

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek