Lüleburgaz girişinde TIR devrildi
CHP Haftalık halk toplantısı gerçekleşti
Lüleburgaz’da Gençlik Parkı artık cıvıl cıvıl!
Armando’da Yaz indirimleri başladı
Bu haber 04 Aralık 2020, Cuma 08:57 tarihinde eklendi. 4382 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vali Bilgin’den engelliler günü mesajı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla mesaj yayınladı.
Vali Bilgin’den engelliler günü mesajı  

Engelliler Gününün toplumsal farkındalık yaratmak adına önemli bir gün olduğunu ve engellilerin bağımsız bireyler olarak, sosyal hayatın her alanında aktif biçimde yer alacaklarına inandığını belirten Vali Bilgin mesajında şu ifadelere yer verdi; “  “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”, engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla kabul edilen, engelli kardeşlerimizin sesini duyurduğu, toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından özel ve anlamlı bir gündür.

Sosyal devlet anlayışının en önemli ölçü ve gereklerinden biri de engelli vatandaşlarımızla ilgilenmek, onlara her bakımdan destek olmaktır. Bilindiği üzere 2020 yılı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Erişilebilirlik Yılı ilan edildi. Bu kapsamda, pek çok farklı faaliyetler hayata geçirilerek, erişilebilirliği binalar, açık alanlar, toplu taşıma araç ve sistemleri ile bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarında ilimizde ve ülkemizde birçok yatırımlar yapılmakta ve yapılmaya devam edilmektedir. Erişilebilirlik herkes içindir.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket eden Devletimiz; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları için çok ciddi temel kanuni   düzenlemeler yapmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkânı sağlanmıştır.

İnanıyorum ki artık engellilerimiz, üreten, bağımsız bireyler olarak, spordan sanata, yönetimden ticarete, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde daha çok yer alacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle ilimizde yaşayan engelli kardeşlerim olmak üzere, ülkemizdeki tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyor, aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

Buğra KAYA

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek