Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 27 Kasım 2020, Cuma 08:59 tarihinde eklendi. 648 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Alternatif yolda çalışmalar sürüyor

Lüleburgaz Belediyesi’nin Tarihi Taş Köprü’nün yükünü azaltmak için yapımına başladığı alternatif yolda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Alternatif yolda çalışmalar sürüyor  

 Zemin düzleştirme çalışmaları yapılan yol tamamlandığında Tarihi Taş Köprü taşıt trafiğinden arındırılacak. Bu sayede kent trafiği önemli ölçüde rahatlamış olacak.

 Lüleburgaz Belediyesi’nin bir yandan Mimar Sinan’ın ustalık eserlerinden Tarihi Taş Köprü’yü büyük bir yükten kurtararak yayalaştırmak, bir yandan da trafik yoğunluğunu azaltmak için yapmaya başladığı alternatif yol adım adım ortaya çıkıyor. Alternatif yol için bugüne kadar 22 bin metrekareden fazla alan kamulaştırılırken, yoldaki zemin düzleştirme çalışmaları da tamamlandı.

 Gidiş geliş olacak 

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince belirlenen alan üzerinde zemin düzleştirme çalışmaları yapılan yol, drone ile çekilen görüntüsünde tamamen ortaya çıkmaya başladı. Gidiş-geliş şeklinde olacak yol Değirmen Caddesi’nden başlayıp sırasıyla Köprüaltı, Kaynarca Dereleri, küme evleri ve Diş Hastanesi Kavşağı üzerinden Edirne Caddesi’ne kesintisiz bir şekilde bağlanacak. Sürücüler biri 20 diğeri 12 metre genişliğinde olacak alternatif yolla trafik sorunundan da kurtulmuş olacak.

 Köprüler DSİ’de

 Alternatif yolun yapımında en önemi noktalardan biri olan köprülerin yapımına ise Devlet Su İşleri ekipleri başlayacak. DSİ’nin köprüleri inşasının ardından ise yol açılarak Lüleburgaz halkının hizmetine sokulacak.

 Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek