Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 26 Kasım 2020, Perşembe 16:14 tarihinde eklendi. 1011 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vecdi Gündoğdu, enerji politikasını eleştirdi

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu, meclisin gündeminde olan Elektrik Piyasası Kanun Teklifi’yle ilgili mecliste konuşma yaptı.
Vecdi Gündoğdu, enerji politikasını eleştirdi  

Tilki ile plan yapan, kurt ile avlanan, sonra da koyun ile yas tutanların devri değişecek”

İktidar partisinin enerji ithalatını artırarak dışa bağımlı hale gelmemize neden olduğunu söyleyen CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu “Bugün, on sekiz yıllık iktidarın enerji politikalarını ve yeni düzenlemelerin milletimize, ülkemize ne kazandıracağının çalışmasını yapıyoruz.

Enerji politikalarının temeli, tüm tüketicilerin kaliteli ve yeterli enerjiye sürekli şekilde uygun fiyatlarda ve koşullarda ulaşabilmesi olmalıdır.

21'inci yüzyılda tercihimiz; yerli kaynaklara öncelik veren, insan odaklı ve sürdürülebilir enerji üretimi olmak zorundadır.

 On sekiz yıllık AKP hükûmetleri, enerji ithalatını artırmış, dışa bağımlılığımız artarken bir yandan da ciddi bir ekonomik yük milletin sırtına binmiştir.

Hâlbuki, mevcut elektrik tüketimimizin 3 katından fazla yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımız var. Tamamen yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızı rant odaklı yaklaşmaktan uzak, enerji kooperatifleri kanalıyla devreye alarak hem enerjide dışa bağımlılığımızı azaltıp hem de çevreyle barışık enerji üretebiliriz aslında.

Sayın milletvekilleri, Avrupa Birliği ülkelerinin enerjide dışa bağımlılık ortalaması ise yüzde 50-55'tir. Bizdeyse bu oran 2000 yılında yüzde 67 iken, şu anda enerjide dışa bağımlılık oranımız yüzde 77'nin üzerine maalesef çıkmıştır.

Sözde millî ve yerli, özde küreselci hükûmetler, sadece enerjide dışa bağımlılığımızı artırmadılar, yaptırdıkları köprü, yol, hastane, havalimanıyla devleti dövizle borçlandırdılar. Türk parasının değerini düşürüp doları geçer akçe yaptılar.

"Faiz sebep, enflasyon sonuçtur." dediler, kendileri sebep, yoksulluk sonuç oldu.

Sarayın ekonomik kurtuluş savaşı sırasında damat gemiyi terk edince faiz bir kerede yüzde 50'ye yakın artırılarak bu millet her yıl bütçeden 150 milyar lira faizcilere ödemek zorunda bırakıldı.

Sözde Millî ve yerliler: "Faiz bütün kötülüklerin anasıdır diyordu. “Eee, o zaman faiz canavarını neden besliyorsunuz; neden faizcilerin, milletin kanını emmesine destek oluyorsunuz?”

Sözde Millî ve yerliler sadece ekonomiyi dolara endekslemekle kalmadılar, her okulda okunan Andımızı da kaldırdılar. Coşkuyla kutladığımız millî bayramlardan da milleti uzaklaştırdılar, Ege'de adalarımıza da sahip çıkamayarak Kıbrıs'a piknik yapmaya gittiler.

AKP’den önce, eski bakanlara, eski milletvekillerine ballı çifter çifter maaşlar yoktu;

Geçmediğimiz yollara, köprülere, tünellere para ödemiyorduk;

Bu millet görmediği, uçmadığı havalimanlarına, gitmediği hastanelere para ödemiyordu;

Bu millet çalıştırmadığı hava savunma sistemi için 2,5 milyar dolar da ödemiyordu;

Bu milletin sırtında 7 milyon Suriyelinin, Afgan, Iraklı, İranlının yükü de yoktu.

Sayın milletvekilleri, şu anda salgın pik yapmış, hastaneler ana baba gününe dönmüş, hastalar evlerine gönderiliyor, Londra'ya maske gönderenler millete 25 kuruşluk maskeyi verememiş, şimdi de "Aşı vereceğiz." diyorlar.

Test kuyrukları hastanelerde salgını davet eder hâle getirmiş, her gün onlarca vatandaşımızı kaybediyoruz, sağlık çalışanları feryat ediyor, "Artık bittik, tükendik." Diyorlar.

Sarayın tedbir kararlarını çözmek 3 bilinmeyenli denklemi çözmekten daha zor hâle gelmiş,

Bilim Kurulu, Saray Kurulu olmuş. AKP ülkeyi yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklar ülkesi hâline getirmiş, toplumsal barış yok edilmiş, adalet çökmüş, ekonomi çökmüş, kurumlar çökmüş, her şeyin başı ahlak çökmüş, ahlak.

Devir,  maalesef tilki ile plan yapan, kurt ile avlanan, sonra da oturup koyun ile yas tutanların devri olmuş. Bu devir değişir, gün gelir mazlumun ahı indirir şahı.

Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek