Lüleburgaz Şamiloğlu Spor Kulübü Sporcuları 16 yaşındaki Kayra Eylül Avşar ve 15 yaşındaki Sude Tüysüz, yurt içinde yurt dışında aldıkları şampiyonluklar Lüleburgaz’ın, Kırklareli’nin, Trakya’nın ve Türkiye’nin guru oldular.
Lüleburgaz Şamiloğlu Spor Kulübü’nün Karate branşındaki 16 yaşındaki sporcusu Kayra Eylül Avşar’nın yaşının 4,5 katı yani 72 tane birinciliği bulunuyor. 7 yaşında profesyonel olan sporcu 121 kez de kürsü yaptı.
Karateye 3 yaşında başladığını belirten Kayra Eylül Avşar, Karate’ye 3 yaşında ağabeyi sayesinde tanıştığını belirtirken kendisine karateyi da Şamiloğluspor Kulübü Antrenörü Şemsi Şamlioğlu’nun sevdirdiğini söyledi.
Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Kayra Eylül Avşar, sporculun hayatını ve derecelerini şöyle anlattı;
“Ben Kayra Eylül Avşar; 27 Eylül 2004 yılında Lüleburgaz’da doğdum. İlkokulu Atatürk İlkokulu’nda Ortaokulu Emrullah Efendi Ortaokulu’nda okudum. Şuanda Kepirtepe Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisiyim. Karate ile 3 yaşında ağabeyim sayesinde tanıştım ama 7 yaşından itibaren profesyonel olarak yapmaktayım. 2015 yılından beri Milli Sporcuyum. Lüleburgaz Şamoğlu Spor Kulübü’nden Şemsi Şamiloğlu’nun sporcuyum. 2017 yılından itibaren Tur-Un Un Fabrikası’nın sahibi Hüsnü Beşer sponsorluğumu yapmaktadır. Şimdiye kadar 130 turnuvaya katıldım. 121 turnuvada kürsü gördüm. 72 tane birincilik, 20 tane ikincilik, 29 tane üçüncülük aldım. Sakarya’da düzenlenen İller arası karate turnuvasında arka arkaya 6 şampiyonluk aldım.
Önemli turnuvalarda almış olduğum başarılar şöyle;
2014-Balıkesir-Minikler Türkiye Şampiyonu
2015-Sakarya Yıldızlar Türkiye ikincisi
2016-Gemlik-Yıldızlar Türkiye üçüncüsü
2015-Trabzon-Yıldızlar Karadeniz ve Hazar Ülkeleri ikincisi
2016-Rize-Yıldızlar Karadeniz ve Hazar Ülkeleri üçüncüsü
2015-İstanbul-Yıldızlar Boğaziçi Turnuvası Birincisi
2016-İstanbul-Yıldızlar Boğaziçi Turnuvası Birincisi
2017-İstanbul-Yıldızlar Boğaziçi Turnuvası Biricisi
2018-İstanbul-Ümitler Boğaziçi Turnuvası üçüncüsü
2020-İstanbul-Geçler Boğaziçi Turnuvası üçüncüsü
2017-Çankırı-Yıldızlar Okullar arası Türkiye ikincisi
2019-Nevşehir-Ümitler Okullar arası Türkiye Şampiyonu
2017-Çek Cumhuriyeti-Kulüplerarası Avrupa Şampiyonası Takım üçüncüsü “
Şamioğlu Spor Kulübü’nün dere alan bir diğer kadın sporcusu ilse Sude Tüysüz oldu. 15 yaşında ki Sude Tüysü de aldığı şampiyonluklar ve derecelerler Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında gururu oldu.
Sude Tüysüz; kendisini, karateye nasıl başladığını ve derecelerini bize şöyle anlattı.
12 Temmuz 2005 yılında Lüleburgaz’da doğdum. 2010 yılında Karate’ye başladım. 10 yılın bir süredir bu sporla uğraşıyorum. İlkokul 5 ve 6. Sınıfları Emrullah Efendi Ortaokulu’nda okudum. Daha sonra 7. Ve 8. Sınıfları Mektebim okullarında okudum. Lise eğitimime kazandığım Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu Lisesi’nde deva etmekteyim. 2016 yılından beri Milli Sporcuyum. Şamiloğluspor Kulübü, Şemsi Şamiloğlu’nun öğrencisim.
Önemli turnuvalarda almış olduğum başarılar şöyle;
2016-Sırbistan –Balkan Şampiyonu
2015-Sakarya Türkiye Şampiyonu
2016-Gemlik- Türkiye ikincisi
2017-Antalya-Türkiye Şampiyonu
2019-Antalya-Türkiye Şampiyonu
2015-Trabzon-Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Şampiyonu
2016-Rize- Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Şampiyonu
2017-Erzurum- Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Şampiyonu
2018-Ordu: Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Şampiyonu
2019-Rize- Karadeniz ve Hazar Ülkeleri üçüncüsü
2016-İstanbul-Uluslar arası Boğaziçi Turnuvası Şampiyonu
2017- İstanbul-Uluslar arası Boğaziçi Turnuvası Şampiyonu
2018- İstanbul-Uluslar arası Boğaziçi Turnuvası Şampiyonu
2020- İstanbul-Uluslar arası Boğaziçi Turnuvası üçüncüsü
2017-Elazığ- Okullar arası Türkiye ikincisi
2018-Çanakkale-Okullar arası Türkiye ikincisi
2015-Çek Cumhuriyet-Kulüpler Arası Avrupa Şampiyonu
2015- yılından bu yana yapılan ligler, özel turnuvalar şampiyonlukları ve dereceleri
Ertan BAYER