Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 11 Kasım 2020, Çarşamba 09:11 tarihinde eklendi. 768 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turabi Kayan, yerel basına sahip çıktı

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, dün TBMM’ye bir Araştırma Komisyonu kurulması teklifi vererek yerel basına sahip çıktı.
Turabi Kayan, yerel basına sahip çıktı  

Milletvekili Turabi Kayan; “Basın İlan Kurumu tarafından paylaşılan resmi ilan alan gazeteler ile bu gazetelerde çalışan gazetecilere ilişkin 2020 yılı istatistikleri, gazeteciliğin Koronavirüs Kovit -19 Pandemi sürecinde kaybettiği göstermektedir” sözleri ile “Yerel Gazetelerin ve Yerel Gazetelerde Çalışmakta olan gazetecilerin” sorunlarının araştırılmasını ve çözülmesini istedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın yerel gazetelerin ve bu gazetelerde çalışan gazetecilerin sorunlarının çözülmesi için Meclis Araştırma Komisyonu Kurulması teklifi şöyle;  

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

“YEREL GAZETELERİN VE YEREL GAZETELERDE ÇALIŞMAKTA OLAN GAZETİCİLERİN” sorunlarının araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacı ile Anayasamızın 98 ve İçtüzüğün 104 ve 105. Maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasını;

Gerekçe; Basının temel görevi, insanların çevresinde olup bitenleri gözlemleyerek, toplumu ilgilendiren gelişmeler okuyucuya anlaşılır çerçevede sunmaktadır. Bu durum aslında insanların kendisini etkileme potansiyeli olan olayları bilme arzu ve ihtiyacından kaynaklanmaktadır. Temelde İl ve İlçeler olmak üzere bölgesel konuları ele alan yerel basın, bilgilendirme görevini öncelikli olarak yerine getiren kitle iletişim araçlarıdır. Yerel basın, aynı zamanda demokratik süreçlerin ilk basamağı olan yerel yönetimlerin denetlenmesinde öncü sorumluluğa sahiptir. Dolayısıyla yerel basın, demokratik toplumlarda vazgeçilmez konumda bulunmaktadır.

Çok sesli ve özgür bir basının demokratik sistemin korunması ve güçlendirilmesinde son derece önemli bir unsuru teşkil ettiği düşünülürse ve yerel basının da ulusal basınla paralel bir seyir takip ettiği göz önünde tutulursa, günümüzde oldukça zor günler geçirmekte olan yerel basın yayın kuruluşlarının sorunlarının belirlenmesi ve bunlara bir an önce uygun çözümler getirilmesi gerekmektedir.

Basın İlan Kurumu tarafından paylaşılan resmi ilan gazeteler ille bu gazetelerde çalışan gazetecilere ilişkin 2020 yılı istatistikleri, gazeteciliğin pandemi sürecinde kan kaybettiğini göstermektedir.

Kurulmasını talep ettiğimiz Meclis Araştırma Komisyonu çalışmaları ile; “YEREL GAZETELERİN VE YEREL GAZETELERDE ÇALIŞMAKTA OLAN GAZETECİLERİN” sorunlarını çözüme kavuşturabileceğimizi düşünmekteyiz.”

Hürfikir Gazetesi olarak Yerel Gazeteleri ve Yerel Gazetelerde çalışan basın emekçilerinin sorunlarını TBMM’ye ileten, ve çözülmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını isteyen CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan çok teşekkür ediyoruz.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek