Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 03 Ekim 2020, Cumartesi 08:59 tarihinde eklendi. 1458 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’li kadınlar çocuklar için birlik oldu

CHP Lüleburgaz Kadın Kolu, “Her çocuk kitap okumalı” diyerek Bir Kitapta Sen Okut Kitap Toplama Etkinliğini başlattı.
CHP’li kadınlar çocuklar için birlik oldu  

CHP Lüleburgaz Kadın Kolu tarafından ekonomik nedenlerle kitap alamayan çocuklar düşünülerek 1 Ekim Perşembe gününden itibaren kitap toplama etkinliği başlatıldı. Düzenlenen etkinlikle okunmuş ancak kullanılabilir durumda olan 2.el kitaplar ger gün 12.00-17.00 saatlerinde parti binasında toplanıyor.

Her yerden kitap topluyorlar

Bu kapsamda çocuk hikâye kitabı, roman, test kitabı, okula yardımcı kitaplar, şiir kitapları gibi birçok kitap yaş ve seviyelerine göre toplanıyor. Toplanan kitaplar, çocukların yaş ve seviyelerine göre ayırılıp paketleniyor. Eğitim hakkını gözeterek duyarlılık kampanyasına imza atan kadınlar, kitapları parti binasına getiremeyenlerin ikamet adresleri veya muhtarlıklarından alacak.

Çocukların kitaplara rahatlıkla ulaşması ve her çocuğun kitap okuması için başlatılan kampanyada kitaplar ilk etapta Lüleburgaz’ın köylerine daha sonra ise ilçe merkezinde dağıtılacak.

Kitaplar 29 Ekim’e kadar toplanacak.

Kitaplar, dezenfekte ediliyor

CHP’li kadınlar, topladıkları kitapları hem kendilerini hem de kitapları ulaştırdıkları kişileri düşünerek Covid-19 salgınına karşı dezenfektanla silerek temizliyor. Steril edilen kitaplar paketleniyor ve üzerine etiket yapıştırılarak teslim ediliyor.

Çocukların okuması gerektiğini ifade eden CHP Lüleburgaz Kadın Kolu Başkanı Güzeri Yılmazoğlu “ Çocuklarımız kitap alamayabilir veya ulaşamayabilir. Biz de okunmuş kitapları değerlendirmek ve çocuklarımıza ulaştırmak adına kitap topluyoruz. Her çocuk kitap okumalı. Kitapları, parti binamızda topluyoruz. Getiremeyenlerin ev ve muhtarlıklarından da alabiliriz. Şiir, roman, hikaye, test kitaplarımız var. İlk etapta köylerimize dağıtacağız. Korona virüs nedeniyle de dezenfekte ediyoruz. Belki dokunmak istemeyen olur diye steril hale getiriyoruz.” dedi.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek