Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 24 Eylül 2020, Perşembe 09:04 tarihinde eklendi. 625 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bisikleti seçenlere ödülleri verildi

Lüleburgaz Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bisikleti tercih eden vatandaşlara ödül takdim edildi.
Bisikleti seçenlere ödülleri verildi  

Lüleburgaz Belediyesi, bu yıl Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması, karbon emisyonunun sıfıra indirilmesi, vatandaşların bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım yollarına yönlendirilmesi, gürültünün önlenmesi, yeşil alanların korunması ve bireylerin hareketli olarak sağlığını koruması gibi konularda birçok etkinlik düzenledi.

Lüleburgaz Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son günü olan 22 Eylül 2020 Salı günü saat 16.00’da Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet Bisiklet Akademisi’nde(LYMBA) düzenlenen etkinlikle Lüleburgaz’da bireysel araç ve motorlu taşıt kullanmak yerine bisikleti tercih eden vatandaşlara plaket takdim edildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli “ 2002 yılından beri Lüleburgaz Belediyesi olarak Lüleburgaz’da Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutluyoruz. Çeşitli etkinliklerle bunun farkındalığını artırmak ve hayata geçirmek için mücadele ediyoruz. Bu sene pandeminin getirdiği zorluklara rağmen yine de değerli katılımcı ve paydaşlarımızla beraber Lüleburgaz’da bu çalışmaları yapmaya devam ettik. Bunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Yaşadığımız pandemi önemli bir sağlık sorunu. Bunun dışlında ekonomik sorunlar da var. Dünyanın karşılaştığı en büyük sorun, acil eylem yapmamız gereken konu çevre kirliliği ve iklim değişikliği. Görüyorsunuz ki ülkemizde bugüne kadar yaşanmayan kum fırtınaları, sel felaketleri ve çeşitli doğa felaketlerini yaşıyoruz. Bunun için de Lüleburgaz Belediyesi olarak bulunduğumuz bu tesisi 2017 yılında hayata geçirdik. O yıl bisiklet yılıydı. Bununla beraber hareketliliği artırmak ve karbon ayak izimizi azaltabilmek için mücadeleye başladık. Altyapılarını tamamladıktan sonra da bisiklet yollarını hayata geçireceğiz ve daha güvenilir bisiklet kullanımını sağlayacağız. Bu akademi bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak, aynı zamanda doğru ve bilinçli bisiklet kullanımını sağlamak için faaliyetlerini devam ettiriyor. Yurtdışından gelen misafirlerimizin de sevdiği ve benimsediği bir merkez oldu.” diye konuştu.

Törende daha sonra sağlık ve çevre için bisikleti tercih eden vatandaşlar tk tek anons edilerek Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından plaketleri takdim edildi.

Ödül töreninin ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimi gerçekleşti.

Buğra KAYA

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek