Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 17 Eylül 2020, Perşembe 09:15 tarihinde eklendi. 2050 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Lüleburgaz’da vaka sayısında ciddi artış var”

Lüleburgaz Kent Konseyi tarafından 15 Eylül 2020 Salı günü Esnaf Kefalet Düğün Salonu’nda “Pandemi ve İstanbul Sözleşmesi” konulu toplantı düzenlendi.
“Lüleburgaz’da vaka sayısında ciddi artış var”  

Toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, İYİ Parti Kırklareli İl Başkanı Hilmi Hersek, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, Lüleburgaz Eski Belediye Başkanı Emin Halebak, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çalışma Grupları katıldı.

Saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda ilk sözü Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç aldı. Toplantının ilk konuşmasını ise pandemi konusunda Lüleburgaz Filyasyon ekibinin başında bulunan Dr. Bülent Önder yaptı.

“Lüleburgaz’da ciddi artış var”

Dr. Bülent Önder, korona virüs vaka sayılarının Lüleburgaz’da son günlerde ciddi şekilde arttığına dikkat çekti. Korona virüs tedbirlerine harfiyen uyulması gerektiğini belirten Önder, vatandaşların maskelerini düzgün takmasına ve hijyenine önem vermesi gerektiğini belirtti.

Günlük yaklaşık 20 vaka

Dr. Bülent Önder, Lüleburgaz’da korona virüs vaka sayısının günlük 18-19-21 civarlarında değiştiğini de sözlerine ekledi. Bir kişinin 20’den fazla temaslısı olduğunu da söyleyen Dr. Önder, dinleyicilerden gelen okulların açılması sorusu üzerine bu durumun büyük tehlike yaratacağını ifade etti.

Daha sonra Avukat Oylum Yaman, İstanbul Sözleşmesi, sözleşmeden neden çıkılmak istendiği, kadın hakları, cinsiyet eşitsizliği, sözleşmenin şuan yaşadığı sürece dair bilgiler verdi.

Sözleşme herkesi koruyor

Sözleşmenin kadınların yanı sıra erkekleri ve çocukları da koruduğunu belirten Oylum Yaman, aile içi şiddete karşı koruyucu olduğu ve Kadın Hakları Merkezi kurulduğunu anlattı.

Avukat Oylum Yaman’ın ardından Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nükhet Tufan Cebelli de söz alarak, durumun ciddiyetini ve Kent Konseyi’nin İstanbul Sözleşmesinin kalıcılığı konusunda yaptığı faaliyetlerden bahsetti.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek