Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 01 Eylül 2020, Salı 11:17 tarihinde eklendi. 5464 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bulgaristan Türk vatandaşlarına kısıtlamayı kaldırdı

Bulgaristan’da Olağanüstü salgın durumunun Eylül ayının sonuna kadar uzatılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı ile ilgili olarak Bulgaristan Sağlık Bakanı Kostadin Angelov üç emir çıkardı.
Bulgaristan Türk vatandaşlarına kısıtlamayı kaldırdı  

Bulgaristan’da Türkçe yayın yapan Kırcaali Haber Gazetesi’nin haberine  göre 1 Eylül 2020 Salı gününden itibaren Türkiye, Sırbistan ve Belarus'tan Bulgaristan'a giriş yapanlar için negatif PCR testi ve karantina zorunluluğu kaldırıldı.

Böylece Coronavirüs Covit- 19 salgını nedeniyle 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren verilmeyen Bulgaristan vizesi verilmeye başlandı. 

Bulgaristan vatandaşları veya Bulgaristan oturumu olmadan Bulgaristan Vizesi veya Shengen Vizesi ile Bulgaristan’a gitmek isteyen Türk Pasaportuna sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da Corona Testi yaptırmadan ve karantinaya girmeden Bulgaristan’a seyahat etmeye başladı.

 Bulgaristan’da okul ve okul öncesi eğitim sisteminde yeniden yüz yüze derslere başlanacak.

Tüm çalışanları ilgilendiren üçüncü emirle ise iş sürecinin mümkün olduğu yerlerde uzaktan devam etmesi tavsiye edildi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek