Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 28 Ağustos 2020, Cuma 17:17 tarihinde eklendi. 841 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“30 Ağustos, Bağımsızlık ve Özgürlüğümüzün Güvencesidir”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98.yıldönümü olması dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Milletvekili Gündoğdu, basın açıklamasında 30 Ağustos’un, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün güvencesi olduğunu belirtti.
“30 Ağustos, Bağımsızlık ve Özgürlüğümüzün Güvencesidir”  

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 30 Ağustos Zaferi ile taçlanan Ulusal Kurtuluş Savaşı ile, toprakları işgal edilmiş, silahları elinden alınmış, tüm kaynakları tükenmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından ulusal bir devlet ile ordu yaratma mucizesini gerçekleştirmiştir.

Özgürlüğün, laik Cumhuriyet ile demokrasinin müjdecisi olan ve onurla, gururla kutladığımız Zafer Bayramı, ümmetten millete giden, sorunlarla dolu yolun inançla, kararlılıkla aşılmasıdır.

Bugün de en önemli ve vazgeçilemez görevimiz; bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, laik Cumhuriyetimiz ile sosyal hukuk devletini savunmak, korumak ve sonsuza kadar yaşatmaktır.

98 yıl önce TBMM'nin sorumluluğunda Kurtuluş Savaşı nasıl zaferle taçlandırıldı, nasıl Sevr parçalanıp tarihin çöplüğüne atıldıysa, bugün de iç ve dış tehditleri öylesine etkisizleştirecek güç ve anlayışta olduğumuz akıllardan çıkarılmamalıdır.

Bugün, bu vatanı parçalamak, bölmek, Ortadoğu’nun jandarması yapmak isteyenlere karşı da aynı inanç ve kararlılık içerisinde bir araya gelerek, direnme günüdür.

 Zaman, birlik olmak zamanıdır.  Zaman, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının uyanık kalarak Cumhuriyetin kazanımlarını koruma zamanıdır.

Bu duygularla; 98 yıl önce emperyalist güçlere karşı Türk Ulusu’nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının anıtının dikildiği 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyorum. “

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek