Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 28 Ağustos 2020, Cuma 08:38 tarihinde eklendi. 1386 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Merhaba Güzel Vatanım’ın galası Lüleburgaz’da yapıldı

Lüleburgaz Belediyesi, düzenlediği açık hava sineması etkinlikleri kapsamında “Merhaba Güzel Vatanım” filmine gala gecesi düzenledi.
Merhaba Güzel Vatanım’ın galası Lüleburgaz’da yapıldı  

Lüleburgaz Belediyesi’nin “Beyaz Perde Yıldızlar Altında” film gösterimlerinin 3’üncüsü “Merhaba Güzel Vatanım” filmi oldu. Gala olarak gerçekleşen etkinlikte filmin yönetmeni Cengiz Özkarabekir, prodüktörü Evren Ertem, görüntü yönetmeni Faik Çayır, oyuncular Umut Beşkırma, Kutay Şahin, Ali Biner ve Serkan Altıntaş hazır bulundu. Gerçekleştirilen gala gecesinde film ekibine Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından çiçek ve hediye takdim edildi.

 Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde (LYFA) gerçekleştirilen gala gecesine filmin yönetmen ve oyuncu kadrosunun yanı sıra Lüleburgazlıların vatandaşlar ve yoğun ilgi gösterdi.

 Gala gecesinde konuşma yapan filmin yönetmeni Cengiz Özkarabekir, “Bu tarz filmlere toplumun ihtiyacı var. Çünkü bizim anlattığımız şeyler gerçek şeyler” dedi.

 Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de, “Nazım Usta’nın dizelerinde de dile getirdiği gibi, bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşamak hasreti ve davetiyle sanatın birleştirici gücü sayesinde kendisi gibi olmayanlara da merhaba diyenlerin vatanı olacak benim güzel vatanım”  dedi.

 Sıkı virüs önlemleri

 LYFA’da Salı günü saat 21.00’de  gerçekleşen etkinlik öncesinde Lüleburgaz Belediyesi ekipleri tarafından sıkı koronavirüs önlemleri alındı. Vatandaşlar için sandalyelerin sosyal mesafeli bir şekilde dizildiği alana girişler ise kontrollü gerçekleştirildi. Vatandaşlar, Lüleburgaz Belediyesi tarafından oluşturulan giriş noktalarında ateşleri ölçülürken, alana girişler dezenfektan sıkılarak yapıldı.  Öte yandan, dağıtım esnasında yoğunluk yaşanmaması için, vatandaşlar için ayrılan sandalyelerin her birine paketlenmiş bir şekilde patlamış mısır konuldu.

 “Özkarabekir’i Yücelin Çiçekleri’yle tanıdım”

 Galada film öncesi konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, filmin yönetmeni Özkarabekir’i Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’un Köy Enstitüleri için verdiği mücadeleyi anlatan “Yücelin Çiçekleri Filmi” sayesinde tanıma şansı bulduğunu söyledi.

 Başkan Gerenli, “Sevgili Cengiz Özkarabekir ve hemşerimiz Evren Ertem’i Yücel’in Çiçekleri filmi sayesinde tanıma şansı buldum. Yücel’in Çiçekleri onurlu Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan ve nüfusun çoğunluğu kırsal kökenli, köylerde yaşayan genç Cumhuriyetimizin en büyük eğitim projesi olan Köy Enstitüleri’nin kurucusu, aydınlanma devriminin mimarları sevgili Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’un hayatlarını, Köy Enstitüleri’ni anlatan, belgesel tadında harika bir film. Filmin sonu Kepirtepe’nin bugünkü halini gösteren sahnelerle bitiyor. Yeni Kuşak Köy Enstitülü bir arkadaşınız olarak kentimiz için önemi çok büyük, bölgemize değer katmış olan Kepirtepe Köy Enstitüsü’nün bu halini heyecanla ve biraz da içim burkularak izledim. Kepirtepe’yi hak ettiği yere getirmeliyiz. İzleyemeyen herkesi Yücel’in Çiçekleri filmini öneriyorum” diye konuştu.

 Atatürk’ün sözleriyle vurguladı

 Başkan Gerenli, izleyicilere filmin konusu hakkında da kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanatla ilgili sözüyle örnek verdi.

 Gerenli, “Her şeyin sevgiyle başladığı Lüleburgaz’da, ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından kopmuş demektir’ diyen Atamızın izinden yürüyoruz. Bilim ve sanatın ışığıyla aydınlanan çağdaş Cumhuriyet değerleriyle yoğrulmuş kent kültürünü yaratmaya, yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam ediyoruz. Her şey çok güzel olacak. Nazım Usta’nın dizelerinde de dile getirdiği gibi, bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşamak hasreti ve davetiyle sanatın birleştirici gücü sayesinde kendisi gibi olmayanlara da merhaba diyenlerin vatanı olacak benim güzel vatanım. İyi seyirler diliyorum” dedi.

 Özkarabekir’den Lüleburgazlılara övgü

 Başkan Gerenli’nin ardından söz alan yönetmen Cengiz Özkarabekir Lüleburgaz halkına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Özkarabekir, Lüleburgaz’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

 Özkarabekir, geçtiğimiz yıl Lüleburgaz’da gösterilen Yücelin Çiçekleri filminin kendilerinde ayrı bir önemi olduğunu söyleyerek, “Yücel’in Çiçekleri’nin bizim için çok ayrı bir yeri vardı. Yücel’in Çiçekleri’ni geçen yıl bütün Türkiye’de, Gaziantep’ten Diyarbakır’a, Trabzon’dan Çanakkale’ye, Muğla’dan Anlatya’ya birçok yerde gösterimini sağladım. Yücel’in Çiçekleri’ni doğrudan salonlarda 50 bin kişi izledi. Bunun çok büyük bir kısmını çocuklar ve gençler oluşturdu” diye konuştu. Özkarabekir, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’ni temsilen kendisine çiçek veren Hamiyet Gülaçar’ın “Yücel’in Çiçekleri Filmini yeniden burada görmek istiyoruz” talebi üzerine, “Biz bunun için çok gururluyuz. Bu filmi yaparken asıl anlatmak istediğimiz grup gençlerdi. Onu da sağladığımızı düşünüyorum. Bu film Lüleburgaz’ın, Kepirtepe’nin, hepimizin. Dolayısıyla istediğin zaman tabi ki gösterimi sağlayabilirsiniz. Bu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 “Pandemi nedeniyle tam kadro gelemedik”

 Merhaba Güzel Vatanım filminin konusu hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Özkarabekir, koronavirüs salgını nedeniyle gala gecesine tam kadro gelemediklerini söyledi. Özkarabekir, “Merhaba Güzel Vatanım aslında Nazım Hikmet’in hayat hikayesi üzerinden kültür ve sanatın gücünü anlatıyor. Ahmet Ümit’in de hikayesi paralel bir kurguyla ilerliyor. Keşke Ahmet Ümit de burada olsaydı. Pandemi’den dolayı tam kadro gelemedik. Sevgili Yetkin Dikiciler, Ahmet Ümit, Berna Laçin burada olmayı çok isterdi. Katılamadılar ama temsilen biz de buradayız. Merhaba Güzel Vatanım kültür ve sanatın gücünü, kurtarıcılığını anlatıyor” ifadelerini kullandı.

 “Bu tarz filmlere ihtiyacımız var”

 Yücelin Çiçekleri, Merhaba Güzel Vatanım gibi filmlerin bir gerçekliği yansıttığını kaydeden Özkarabekir, “Bu tarz filmlere toplumun ihtiyacı var. Çünkü bizim anlattığımız şeyler gerçek şeyler. Ne varsa onu yansıtmaya çalışıyoruz ki çocuklarımız, gençlerimiz bunları bilsinler. Dolayısıyla toplumda öyle bir boşluğu kapatmak amacındayız. Buraya gelirken de filmin bileşenlerinden biri Ekrem İmamoğlu’ydu. Kendisinin de size selamlarını iletiyorum. Lüleburgaz Belediyesi’nin, başkan Murat Gerenli’nin bize hep destek olduğunu da belirterek kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek