Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 28 Ağustos 2020, Cuma 08:34 tarihinde eklendi. 368 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İl Başkanı Güncer, çiftçilerin sorunlarına değindi

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, 27 Ağustos Perşembe günü Kırklareli Özgürlük Parkı’nda yaptığı basın açıklamasında çiftçinin, hayvancılıkla geçinen vatandaşların sorunlarını dile getirdi.
İl Başkanı Güncer, çiftçilerin sorunlarına değindi  

İl Başkanı Alaaddin Güncer  basın açıklamasında“Gübre, ilaç, tohum, mazot giderleri hızla artarken çiftçilerimiz yeterince desteklenememiş; hatta tarım ürünü ithalatı kolaylaştırılarak üretici, ürün fiyatı arasında sıkıştırılmıştır” ifadelerine değindi.

Kanun Gereği Ödenmesi Gereken 175 Milyar TL’lik destek ödenmedi

CHP Kırklareli İl Başkanı Güncer yaptığı basın açıklamasında “Son 14 yılda, devletin çiftçimize Tarım Kanunu ödenmesi gereken 175 Milyar TL’lik destek ödenmemiştir. Bu, devletin her bir çiftçisine 80 bin 754 lira borçlu olduğu anlamına gelir. Diğer taraftan, özellikle birkaç yıldır hasat zamanı açılan ithalat kapılarıyla çiftçilerimizin malının değeri pula dönmüştür” dedi.

200’e yakın peynir çeşidimiz varken neden Venezula’dan peynir alıyoruz ?

Venezula’dan ithal edilmek istenen peynirin vergisiz ithal edilmesine de değinen CHP Kırklareli İl Başkanı Güncer şunları söyledi: “Peynir cenneti olan, dünya genelinde peynir üretiminde ilk onun içerisindeki ülkemiz yerine; inek sütü üretiminde onuncu, koyun sütü üretiminde ikinci, keçi sütü üretiminde sekizinci, manda sütü üretiminde dokuzuncu sırada olan ülkemiz yerine Venuzela tercih edilerek, ne kadar yerli ve milli olduklarını bir kez daha göstermiş oldular”

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ayçiçeği ithalatında birinci olacağız!

“Hükümetin Venezuela’dan vergisiz ayçiçeği ithalatının da kapısı aralanmıştır. CHP ‘Ayçiçeğinde 3,5 lira taban fiyatı ve 75 kuruş prim ödemesi üreticinin maliyetini anca karşılar. Bu fiyatlar ve fazlası verilmelidir’ derken hükümet Venezula’dan vergisiz ayçiçeği ithalatının önünü açmıştır” diyen Güncer, “Öyle görünmektedir ki ülkemiz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ayçiçeği ithalatında birinci olacaktır” dedi.

Süt üreticisine verilen destek kepçeyle alındı damlayla geri veriliyor

“Süt üreticisinin yerel seçimlerden önce 25 kuruşa çıkarılan süt destekleri, seçimlerden sonra 10 kuruşa indirilmiştir” diye konuşan Güncer “Girdi fiyatları sürekli artarken, artırılması gereken destek, süt üreticisinin cebinden kepçeyle alınmış, sonra damlalıkla ancak bir kısmı geri verilebilmiştir” ifadelerini kullanarak süt üreticisinin de sorunlarına değindi.

Milletimiz kendisinden kopanlara gereken cevabı verecektir

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaadin Güncer basın açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Güzel ülkemiz, bereketli topraklarıyla, olağanüstü konumuyla, genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahiptir. Milletin derdini çözmeye kararlı ehil bir kadroyla, doğru bir ekonomi programıyla, hukuk devletini ve kuvvetler ayrılığını güçlendiren çağdaş bir parlementer demokrasiye, vatandaşını kucaklayan, hiç kimseyi açıkta bırakmayan, çocukların yatağa aç girmesine müsaade etmeyen güçlü bir sosyal devlet anlayışla tüm sorunların üstesinde geleceğiz. Milletimiz, kendisinden kopanlara, sesini duymayanlara halini görmeyenlere ilk fırsatta cevabını verecektir” dedi.

Yapılan basın açıklamasına partililer ve vatandaşlar da sosyal mesafe kuralına uygun olarak katılım sağladı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek