Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 17 Ağustos 2020, Pazartesi 09:08 tarihinde eklendi. 26312 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

17 Ağustos Depremi’nin üzerinden 21 yıl geçti

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'n ülkemizde "Asrın felaketi" olarak gösterilmişti. Asrın Felaketinin üzerinden 21 yıl geçti.
17 Ağustos Depremi’nin üzerinden 21 yıl geçti   

Depremin ardından ortaya çıkan yıkım atmosferini anlatan, göçüğü andıran yıkık duvarları, eğik kolonları ve kırık kirişli mimarisiyle Sakarya’da bir de Deprem Müzesi oluşturuldu.

 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin acı hatıralarını hafızalarda diri tutan müze aynı zamanda vatandaşları deprem konusunda bilinçlendiriyor.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği deprem fotoğraflarının da yer aldığı müzede, binlerce insanın hayatını kaybettiği 45 saniyelik sarsıntı, simülasyonla canlandırılıyor.

Kurulduğu 2004 yılından bu yana 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan, öğrencilere yönelik deprem hazırlık kurslarının da verildiği müzede, afetlerde hayatını kaybedenlerin adlarının yazılı olduğu cam kristaller ve ziyaretçilerin duygularını paylaştığı anı defterleri bulunuyor.

Trakya ile Bulgaristan ve Yunanistan’da da hissedilmişti.

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen deprem Trakya bölgesinde en çok Tekirdağ’da hissedilirken, Lüleburgaz, Kırklareli,  Edirne, Bulgaristan’ın Svilengrad, Haskova, Yambol, Yunanistan’ın Orestiada ve Dedeağaç şehirlerinde de hissedilmişti.

Lüleburgaz’da bulunan Çerçeve dükkanları ile Şişe Cam Fabrikası’nda camlar kırılmıştı.

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek