Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 14 Ağustos 2020, Cuma 09:06 tarihinde eklendi. 676 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Can dost için zamana karşı yarış “Yaralı kedi hayata döndürüldü”

Sokak ortasında çenesi kırılmış bir şekilde ölüme terk edilen kedi, Lüleburgaz Belediyesi ekiplerinin ve hayvan sever Oylum Gündüz’ün çabalarıyla kurtarıldı.
Can dost için zamana karşı yarış  “Yaralı kedi hayata döndürüldü”  

 Zamana karşı yarışan Lüleburgaz Çevre Sağlığı Birimi’nin, İstanbul’da özel bir kliniğe gönderdiği kedi, başarılı operasyonun ardından kurtarıldı. Henüz ismi konulmayan can dost, satın almayıp sahiplenecek yeni ev sahiplerini bekliyor.

Lüleburgaz’da can dostların refahı için çalışmalarını sürdüren Lüleburgaz Belediyesi, sokak ortasında çenesi kırılmış bir halde ölüme terk edilen yaralı kediyi zamana karşı yarışarak kurtardı. Yeni Yaman Sitesi önünde yaralı olan kediyi gören hayvan sever Oylum Gündüz, durumu Lüleburgaz Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü’ne bildirdi. Gelen ihbar sonucunda 15 dakika içerisinde olay yerine gelen ekipler yaralı kediyi Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde tedavi altına aldı. Yapılan tetkikler sonucunda çenesinin kırıldığı tespit edilen yaralı kedi, ilk müdahalenin ardından ameliyat edilmek üzere İstanbul’daki özel bir kliniğe gönderildi. Tedavisi tamamlanan ve eski sağlığına kavuşan can dost, şimdi kendisini sahiplenecek kişileri bekliyor.

“ŞU ANDA SAĞLIĞI YERİNDE”

Can dostun kurtarıldığı süreç hakkında bilgilendirmelerde bulunan Lüleburgaz Belediyesi Çevre Sağlığı Birimi’nde görevli veteriner hekim Alper Güder, “Küçük dostumuz 27 Temmuz tarihinde Gençlik Mahallesi Yeni Yaman Sitesi bölgesinden çağrı merkezine bildirilen ihbar sonucunda Geçici Hayvan Bakım Evi’ne alındı. Biz burada olanaklarımız dahilinde teşhisimizi koyduk. Bunun sonucunda alt çene kırığı tespit ettik. Ardından İstanbul’da özel bir veteriner kliniğinde ameliyat olması için gönderdik. Dün itibariyle de küçük dostumuz buraya geldi. Ameliyatını oldu. Şu anda sağlığı yerindedir. Yiyip içmesinde herhangi bir problem yok” dedi.

“AMACIMIZ SAHİPLENMELERİN ARTIRILMASI”

Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nin çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulunan Güder, amaçlarının tedavi ettikleri her bir sokak hayvanını sahiplendirmek olduğunu söyledi. Hayvan hediyelik eşya gibi satın alınmasının üzüntü verici durum olduğunu kaydeden Güder, “Geçici hayvan bakım evinde öncelikli amacımız sahiplenme faaliyetlerinin artırılması. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlılar. Bizler de bu duyarlılığın artırılmasını istiyoruz. Burada küçük dostlarımızın yeni sıcak yuvalarına kavuşmaları için bizler de canla başla çalışıyoruz. Arkamızdaki can dostumuz da yeni yuvasına kavuşmak için bekliyor” ifadelerini kullandı.

“KAFASINI KALDIRAMIYORDU”

Yaralı kediyi sokak ortasında görüp bu duruma duyarsız kalmayarak belediyeye haber veren hayvan sever Oylum Gündüz de süreci değerlendirdi. Yaralı kedinin bütün tedavi sürecini takip eden Gündüz, “Kediyi tesadüfen markete giderken buldum. Yürüyüşünden anladım. Yanına yaklaştığım zaman ağız kısmından yeşil, kanlı bir sıvı aktığını gördüm. Kafasını kaldıramıyordu. Hemen gidip süt aldım. Ağabeyim de yanımdaydı. O kediyi oyaladı. Bu sırada Lüleburgaz Belediyesi’ne ulaştım. Yeri söyledim. O arada geldik bir kap bulduk. Süt koyduk önüne. Sütü içemiyordu. Kafasını eğemiyordu. O arada gözü kapanmaya başladı. Yaklaşık 15 dakika içerisinde de belediyeden 2 kişi geldi. Hayvan da zaten çok bitkin olduğu için, artık susuz da kalmıştı, onu aldılar” dedi.

“HEMEN SEVK ETTİLER”

Gündüz, yaralı kedinin durumunu sürekli takip ettiğini belirterek, hayvanın durumunun kötü olduğunu tespit edilmesi üzerine belediyenin hemen ileri bir kliniğe sevk işlemi gerçekleştirdiğini söyledi. Gündüz, “Daha sonra ben tekrar aradım. Gece 10 civarı tekrar aradım. Bana bilgi verdiler. İğnelerinin yapıldığını, sabah tekrar bakılacağını, çenesinde kırık olduğunu söylediler. Ben de öyle tahmin etmiştim. Ağzında yamukluk vardı. Dilini de dışarı çıkaramıyordu. Ertesi sabah tekrar geldim. Gerçekten de durumu kötüydü. Burada bu ameliyatın yapılamayacağını, daha ileri bir merkeze sevk edileceğini söylediler. Ben de gerekirse yardımcı olabileceğimi söyledim. Bir iki saat içerisinde toplantı yaptılar. Hemen yer bulup sevk ettiler. Bayramdan 4-5 gün önce de buraya geldim. Aradım, sordum. Ameliyatının yapıldığını, durumunun iyi olduğunu ve buraya gönderileceğini söylediler. Dün de bana haber verdiler. Bugün de görmeye geldim” diye konuştu.

“ARADIĞIM ZAMAN İLGİLENİYORLAR”

Lüleburgaz Belediyesi Çevre Sağlığı Birimi ile Geçici Hayvan Bakım Evi’nin durumunun iyi olduğunu söyleyen Gündüz, “Aradığım zaman geliyorlar. İlgileniyorlar. Buraya da geliyorum, bakıyorum. Yeni yavru hayvanları sahiplendirmek için de geliyorum. Bence para verip bir hediye olarak değil de sahiplendirilmeleri lazım. Bir evlat gibi, bir dost gibi hayvanlar. Her eve bence birer hayvan gerekiyor. Bakım evini sık sık dolaşıyorum. Geldiğim zaman hayvanların su ve yemlerinin konulduğunu görüyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek