Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 12 Ağustos 2020, Çarşamba 08:54 tarihinde eklendi. 1374 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

OTOCAM İŞÇİSİ KAR HIRSINA KURBAN EDİLMESİN!

Lüleburgaz’da CHP, Emek Partisi, İYİ Parti, Sol Parti, Lüleburgaz Kadın Platformu, Karamusul Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği, Petrol İş, Genel İş, Gıda İş, Teksttil, Emekli Sen, BES, Eğitim Sen, Tüm Bel Sen ve Tüm Emekli Sen’in oluşturduğu Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu, fabrikalarda işçilerin CORONAVİRÜS’a tehdidine rağmen tedbirsiz bir şekilde çalıştırıldıklarını iddia ederek basın açıklaması yaptı.
OTOCAM İŞÇİSİ KAR HIRSINA KURBAN EDİLMESİN!  

 Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platfomu’ndan yapılan basın açıklaması söyle; “İşçiler ölüyor, çarklar dönmeye devam ediyor. Çanakkale Dardanel Fabrikası’nda çok sayıda işçinin Covid-19 testi pozitif çıktı. İl Sağlık Kurulu fabrikanın kapalı devre üretime devam edebileceğine karar verdi. İşçiler yurtlara yerleştirildi ve gündüzleri fabrikaya taşınıp üretim devam ettirildi. Toplama kampı koşulları işçilere reva görüldü. Virüs daha da yaygınlaştı.

Manisa'daki Vestel Fabrikası’nda da durum farksız. Onlarca virüs vakasına rağmen üretim devam ediyor. Ölümler bile çarkları durdurmaya yetmiyor.

İşçi kardeşlerimizin yaşamı, en az işverenlerin hayatı kadar değerlidir.

Daha önce Kırklareli Cam'da Covid-19 vakalarına rağmen üretim devam etti ve Mehmet Kürtül kardeşimizi kurban verdik. Bu gün de Otocam'da 2 işçi kardeşimizin Covid-19 testi pozitif çıktı. Servislerde, yemekhanede, soyunma odalarında ve birçok alanda diğer işçilerle temasta bulundular. Ancak sınırlı sayıda işçi test bile yapılmadan eve gönderildi. Daha kaç kişiye bulaşacak bilmiyoruz.

İşçilerin hayatını hiçe sayan bu uygulamaları şiddetle kınıyoruz. Hükümet yetkililerine ve Otocam patronuna sesleniyoruz:

Covid-19 daha fazla yaygınlaşmadan ve felakete yol açmadan Otocam'da üretim dursun,

İşçilerin tamamına ücretli izin verilsin,

İşçilerin tamamına Covid-19 testi uygulansın!

Kıymetli cam işçisi dostlarımız.. Hepimizin malumu olduğu üzere dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs maalesef biz çalışanları da hem maddi hem manevi olarak uzun zamandır çok yıpratmış bulunmaktadır ve teşkilatımız genelinde de etki gösterip maalesef can kaybına varan sonuçlarla karşılaşmamıza yol açmıştır.. Şişecam Otomotiv fabrikasında Cumartesi günü bir arkadaşımıza, Salı günü  de bir arkadaşımıza yapılan Covid-19 testi pozitif çıkmış bulunmaktadır.Bununla birlikte cumartesi günü pozitif çıkan test sonucunda arkadaşımızın birlikte çalıştığı ve aynı servisi kullandığı fabrika baş temsilcisi dahil olmak üzere 34 arkadaşımız önceki gün  itibariyle temaslı oldukları gerekçesiyle 14 gün karantinaya alınmışlardır.. Dün  pozitif çıkan test sonucunda da yine birçok arkadaşımız temaslı olduğu için karantinaya alınacaklardır..Geçtiğimiz aylarda Paşabahçe Kırklareli fabrikasında Mehmet ağabeyimizi  bu lanet virüs sebebiyle kaybetmiştik ve birçok arkadaşımız da hastalığı ağır şekilde atlatmıştı..Bu ve benzer sonuçlara yol açmaması adına ivedilikle gereken tedbirlerin alınması yasal zorunluluğun haricinde her seferinde “aile” vurgusu yapan Şişecam yönetimi için insani ve vicdani sorumluluktur..Hastalığa yakalanan ve karantinaya alınan dostlarımıza acil şifalar diliyor ve bir an önce sağlıklı bir şekilde aramızda olmalarını temenni ediyoruz..”

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek