KÖYDES SEÇİMLERİ YAPILDI
Vali Ekici, cenaze törenine katıldı
Paranoya  Filmiinin Lüleburgaz çekimleri başladı
“AŞI OLMAYI İHMAL ETMEYİN”
Bu haber 30 Temmuz 2020, Perşembe 01:00 tarihinde eklendi. 782 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da altyapı seferberliği

Lüleburgaz belediyesi tarafından şehir içinde uzun zamandan beri altyapı sorunu yaşanan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde altyapı ve onarım çalışmasını sürdüren ekipler, kanalizasyon hatlarındaki sorunu çözüme kavuşturdu.
Lüleburgaz’da altyapı seferberliği Yaptıkları altyapı çalışmalarını iklim değişikliklerinin yaratacağı olağanüstü hava şartlarına göre düzenleyen Lüleburgaz Belediyesi, yoğun yağışlardan etkilenen bölgelerde altyapı seferberliği başlattı. 

İlk çalışma Kocasinan Mahallesi’nde

Lüleburgaz Belediyesi, su taşkınlarından etkilenen  Kocasinan Mahallesi  Acı Çeşme Sokak’ın Mehmet Başaran Meydanı yanından geçen kısmını yeniledi. Söz konusu bölgede ekipler, su taşkınlarının önlenmesi için 70 metre ilave yağmur suyu hattı çekti. Alana bunun yanı sıra yeni yağmur mazgalları yapımı gerçekleştirildi. 

 

Kurtuluş’ta yaşanan sorun çözüldü

 

Bunun yanı sıra Kurtuluş Mahallesi Hürriyet Caddesi Kurtuluş Camii Meydanı’nda yaşanan su baskınlarının önüne geçilmesi için yağmur suyu hattı güçlendirildi. Alana yağmur mazgalları da yapılarak meydanda biriken suyun önlenmesi sağlandı. Ayrıca Hürriyet Caddesi ile Birleş Sokak kesiminde su yoğunluğunu gidermek adına 72 metre yeni yağmur suyu hattı yapıldı. 

 

Eski Mezarlık’ın önüne 35 metre hat çekildi

 

Lüleburgaz Belediyesi ekipleri tarafından Kocasinan Mahallesi İstiklal Caddesi “Eski Şehir Mezarlığı’nın” giriş kısmında yoğun yağışlar sonucu oluşan su birikintilerinin önlenmesi için 35 metre yağmur suyu hattı ve yeni yağmur mazgalları yapıldı. Yapılan çalışmayla su birikintilerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

Sanayi esnafı rahat nefes aldı

Yapılan bu çalışmaların yanı sıra, altyapıda uzun süredir sorun yaşanan Köprübaşı Sanayi Sitesi’nde yapılan çalışmalarla sanayi esnafı rahat bir nefes aldı. Lüleburgaz Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından Köprübaşı Sanayi Sitesi’nde 170 metre açık beton kanal çalışması gerçekleştirildi. Öte yandan Eski Kırklareli Caddesi ve Ata Caddesi başta olmak kentin yoğun yağışlardan olumsuz etkilenen bölgelerinde altyapı çalışmaları devam ediyor. 

 

Akat Sokak’ta altyapı temizliği

 

Yapım ve onarım faaliyetlerinin dışında altyapı temizliği de gerçekleştirildi. İnönü Mahallesi Akat Sokak’ta 200 metrelik kanalizasyon hattı temizlendi.

 

İSKİ’ye teşekkür

 

Öte yandan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, kente kanal kombine aracıyla desteğe gelen ve 21 gün boyunca altyapı temizliği gerçekleştiren İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri’ne (İSKİ) bağlı ekiplere teşekkür etti. Gerenli ayrıca İSKİ ekiplerinin bu süreçte 10 bin metre uzunluğunda kanalizasyon hatlarından yaklaşık 160 tonu kum 40 tonu paçavra olmak üzere 200 ton malzeme çıkarıldığı bilgisini verdi. 

 

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek