Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 15 Temmuz 2020, Çarşamba 16:14 tarihinde eklendi. 1156 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gündoğdu “Istranca Ormanlarının katledilmesine izin vermeyeceğiz”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu, Kırklareli’nin doğa harikası Istranca Ormanlarının maden ocakları, sanayi tesisleriyle tehdit altında kaldığını, Kırklareli, Kapaklı Köyü civarında kalker ocağı ve kırma-eleme tesisi projesiyle Istranca Ormanlarından 31 bin 824 adet ağaç kesileceğini söyleyerek buna izin vermeyeceklerini belirtti.
Gündoğdu “Istranca Ormanlarının katledilmesine izin vermeyeceğiz”  

Konuya dair bilgiler veren CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu “Ülkemizin ve dünyanın doğa harikası Istranca Ormanları Kırklareli ilimizin en önemli coğrafi zenginliklerinden birisidir.

Kırklareli ili sınırları içerisinde faaliyet gösteren maden ocakları, sanayi tesisleri, kalker ocakları eşsiz doğa güzelliklerimiz olan Istranca Ormanları’mızı tehdit altında bırakmaktadır.

Hoyratça, plansız ve çarpık sanayileşme Kırklareli’nde çevreye ve canlı yaşamına zarar vermeye devam etmektedir.

Kırklareli, Kapaklı Köyü civarında kalker ocağı ve kırma-eleme tesisi kapasite artırımı talepleri doğrultusunda hazırlanan çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunda ilgili şirket meşe ve gürgen ağaçlarının bulunduğu bölgede 23.34 hektarlık proje alanını 98.7 hektara çıkarılmasını isterken, proje için toplam 31 bin 824 adet ağaç kesileceğini öngörmektedir.

Böylece, Istranca Ormanları’nın kalbine hançer sokularak on binlerce meşe ve gürgen ağacının katledilmesi süreci ne yazıktır ki başlatılmıştır.” dedi.

Milletvekili Gündoğdu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a şu soruları yöneltti;

1- Doğa harikası eşi benzeri olmayan zenginliğimiz Kırklareli’mizin, Trakya’nın oksijen ve su  üretim merkezi Istranca Ormanları’nın kalbinde, sınırları içerisinde sanayi tesislerinin faaliyetlerine ne zamana kadar izin vereceksiniz?

2-Bakanlığınızda ÇED süreci devam eden maden ocağı, kalker ocağı, kırma eleme tesislerinin faaliyete geçmesi halinde korkunç bir şekilde katledilecek, hançerlenecek Istranca Ormanları’nda ekosistemi yeniden nasıl sağlayacaksınız?

3-Bakanlığınız döneminde Kırklareli Istranca Ormanları’nda işletmeye açılan, açılacak işletmeler nedeniyle toplam kaç ağaç kesilmiştir, kaç metrekare alan ormansızlaştırılmıştır, Istranca Ormanları’nın korunması, kollanması için, neler yapıyorsunuz, kesilen ağaçların yerine ekilen fidanlarla, ormansızlaştırılan alanların yeniden yeşillendirilmesiyle ekosistemin yaşadığı tahribatın önlenebileceğini düşünüyor musunuz?

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek