Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 13 Temmuz 2020, Pazartesi 09:06 tarihinde eklendi. 1308 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Partili üyelerden Ayasofya yorumu

Lüleburgaz Belediye Meclisinin AK Parti Grubu, Ayasofya Camii’nin Danıştay kararıyla müze statüsünden çıkarılarak yeniden ibadete açılması üzerine açıklamada bulundu.
AK Partili üyelerden Ayasofya yorumu  

Lüleburgaz Belediye Meclisinin AK Parti Grubu adına açıklamalarda bulunan Ömer Aydın açıklamasında “ Malumunuz olduğu üzere 10 Temmuz 2020 tarihinde Danıştay Ayasofya Camii'nin hüvviyeti asliyesine döndürme noktasında olumlu karar kullanmış ve 1934 yılında ki bakanlar kurulu kararını iptal etmiştir. Bu karar dünya gündemine bomba gibi düşmüş, İslam âlemini sevindirdiği kadar, batı alemi ve sözde batıcı zihniyeti aynı ölçü ve raddede üzmüştür.

Ebulfeth Sultan Mehmet Han tam 567 yıl önce hocası Akşemseddin Hazretlerinin manevi rehberliğinde ve Allah’ın kılıcı olmaya namzet ordusunun üstün gayretleri ile köhnemiş doğu Roma'yı tarihin tozlu sayfalarında mahkum hale getirmiş, çağ kapatıp çağ açarak Müslüman Türk'ün Kızıl Elma gayesini cihanşumul bir hale getirmiştir.

10 Temmuz 2020 tarihinde Ayasofya Camii'nin ibadete açılacağını duyan haçlı emperyallerden tutunda Yunanına kadar, ABD'den tutunda, bil cümle fitne ve fesat yuvasına kadar derin bir hayal kırıklığına uğramış, girdikleri hazımsızlık ve öfke nöbetleri ile ezelden beri süregelen korkuları ile yüzleşmişlerdir.

Bu duygu ve düşünceler ile manevi değeri çok büyük olan ve fetih sembolu olan Ayasofya Camii'nin tekrar ibadete açılmasında öncelikle imzaladığı kararname ile tarihe geçen Sn. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bu kararda devletimizin yanında duran MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli'ye ve bu önemli kararda olumlu oy kullanan danıştay üyelerine teşekkür ediyor, Ayasofya hasretine duaları ile son veren ve tertemiz alınlarını Ayasofya Camii ile buluşturacak olan milletimize bilhassa şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek