Lüleburgaz motifleri sergisi açıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu’dan Altıyol’a ziyaret
Aziz Yıldırım’a Lüleburgaz’da coşkulu karşılama
Bu haber 18 Haziran 2020, Perşembe 09:41 tarihinde eklendi. 1318 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gerenli’den Sedat Demir’in ihale eleştirisine cevap geldi

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 16 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşen Haziran ayı 2. olağan belediye meclis toplantısında AK Partili belediye meclis üyesi Sedat Demir’in daha önce gündeme getirdiği belediyenin açtığı ihalelerle ilgili 6 aydır evrak alamadığı ve vatandaşların şikâyetlerinin olduğu yönündeki sorusuna cevap verdi.
Gerenli’den Sedat Demir’in ihale eleştirisine cevap geldi  

Belediye Başkanı Murat Gerenli, Sedat Demir’in Lüleburgaz Belediyesi’nin yaptığı ihalelerle ilgili vatandaşların şikayetleri var yönündeki söylemine “İtirazlar olabilir. Bunlarla ilgili gerekli merciler bellidir. Gereken yapılır. Hiçbir sorun yok.” diye cevap verdi.

Belediye Meclis Üyesi Demir’in ihale evraklarını talep etmesi ve yaklaşık 6 aydan beri evraklara ulaşamadığını söylemesi üzerine “ 10 Aralık 2019 tarihinde yazılı evrak talebiniz olmuş. Arkadaşlarımız 18 Aralık 2019 tarihinde size dönmüşler. Size her zaman yapmış olduğumuz ihalelerin son derece şeffaf olduğunu ve denetlemeye açık olduğunu söyledim.  Arkadaşlarımdan ülkemize ve şehrimize olan bağlılıklarından şüphe duymadığımı ve onlarla görüşmenizi söylemiştim. İlgili birimdeki arkadaşlarımıza daha sonra yazılı veya sözlü bir talebiniz olmadığını öğrendim. “ dedi.

Başkan Gerenli, Sedat Demir’e bilgi edinme ve denetim komisyonu, soru, genel görüşme ve gensoru hakkını kullandığı yönünde cevap verildiğini belirterek bilgi edinme kanununa göre kanun hükmünün açıklanabilir ilkesine göre açıklamasının verildiğini EKAP’ta yapılan ihalelerin tüm bilgilerine ulaşılabileceği de kendisine söylendiğini aktardı.

Başkan Gerenli Lüleburgaz halkına sözü olduğunu, görev süresi boyunca şeffaf, dürüst, sorgulanabilir yönetim anlayışıyla görevini sürdüreceğini, ihalelerin de Eylül ayından itibaren canlı yayınlanacağını ifade etti.

Bunların üzerine Sedat Demir, sürecin büyük ölçüde bu şekilde olduğunu söyleyerek “ Denetim komisyonunda sözlü olarak istedim ancak bana getirmediler” diye cevap verdi.

Sedat Demir ticari sır niteliğinde olan belgeleri zaten talep etmediğini kanun dahilinde açıklanabilecek olan belgeleri talep ettiğini ifade etti. Başkan Gerenli, konun polemik haline gelmemesi gerektiğini, istenirse konunun yargıya taşınabileceğini belirtti.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek