Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 17 Haziran 2020, Çarşamba 09:34 tarihinde eklendi. 910 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gündoğdu “Lüleburgaz’da ki çiftlikte hastalıklı hayvan tespit edildi mi?”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Covid-19 salgını nedeniyle Nisan-Mayıs aylarında çiftliklerde brusella veya başka hastalık tespit edilip edilmediğini, Lüleburgaz ve Bayramdere çiftliklerinde hastalıklı hayvan olup olmadığını sordu.
Gündoğdu “Lüleburgaz’da ki çiftlikte hastalıklı hayvan tespit edildi mi?”  

“Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kurulmuş şirketlerden olan Tareks Hayvancılık A.Ş, kooperatif ortakları başta olmak üzere tüm yetiştiricilerin damızlık hayvan ihtiyacını karşılamaktadır.

Ayrıca şirket dondurulmuş ithal boğa sperması ile ilaç, aşı ve veteriner medikal malzeme satışı yapmakta ve farklı ülkelerden damızlık ve besilik hayvan ithalatı gerçekleştirmektedir.” diyen Milletvekili Gündoğdu, ilgili şirketin Kırklareli’de Lüleburgaz ve Bayramdere de ve Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde büyükbaş hayvan çiftlikleri bulunduğunu belirtti.

Milletvekili Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti;

1-Covid-19 salgını dönemi Nisan-Mayıs aylarında anılan şirkete ait çiftliklerdeki hayvanlarda Brusella veya başka hastalık tespit edilmiş midir, şirkete ait karantinaya alınmış çiftlik veya çiftlikler var mıdır?

2- Anılan şirkete ait Kırklareli’ndeki Lüleburgaz ve Bayramdere çiftliklerinde hastalıklı hayvan tespit edilmiş midir?

3- Salgın dönemi anılan şirkete ait Kırklareli-Bayramdere’deki çiftliklerine Yozgat’daki çiftliklerden getirilen binlerce hayvan henüz daha iki ay geçmeden neden salgının ortasında tekrar Yozgat’a götürülmüştür, götürülen hayvanlarda herhangi bir hastalık tespit edilmiş midir, edildi ise bu konuda neler yapılmış, hangi tedbirler alınmıştır?

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek